Se og hør her og nå #4
Månedens favoritter
21. mai 2017
TEKST Tellef Raabe
foto Gry Dahl

 

Månedens favoritter.

 

MUSIKKVIDEO
Steele – Follow (2016)

Steele er etternavnet til svenske Sara (f. 1990), som i fjor utga to latterlige sterke EPer. «Follow» er den eneste låten med video, mens «machine.» etter min mening er den sterkeste låten. Dette er kanskje ikke brennfersk musikk, men det er jævlig mye kulere enn Lana Del Reys siste singel.

 

ALBUM
Arca – Arca (2017)

Med sitt tredje soloalbum bekrefter venesueleren Alejandro Ghersi at han er verdens mest innovative produsent. Du har sikkert hørt de eksperimentelle synthlydene hans i singler fra FKA Twitgs, Björk og Kanye West, men Arca skriver altså låter som fortjener nysgjerrige langlytt. Dersom du liker Nils Bech, kommer du til å digge denne plata. Om du hater Nils Bech, kan ikke jeg hjelpe deg.

 

TV
SKAM – Sesong 4 (2017)

Ikke gidd. Det har vært flere sterke øyeblikk i de foregående sesongene, men nå er jeg lei av slow motion takes av kåte tenåringer. Det eneste jeg virkelig lurer på er: HVORFOR sparker Sana ben på Noora?

 

KUNST
KHiBs masterutstilling, Bergen Kunsthall

Et like sikkert vårtegn som sludd er masterutstillingen til Kunsthøgskolen. Etter fem års utdanning (om man fullfører normert, lol) skal 26 kunstnerskap kondenseres ned til et par verk. Om det er noe du virkelig digger anbefaler jeg å ta direkte kontakt med kunstneren. Kanskje du klarer å slå kloa i et originalverk før det virkelig sprenger budsjettrammen din? Utstillingen står til søndag 7. mai, da det også arrangeres omvisning.

 

FILM
Drib (2017)
Drib er (musikkvideo)regissør Kristoffer Borglis spillefilmdebut, om man kan kalle dette prosjektet for noe slikt. Er dette egentlig en bakfilm for Red Bull™ The Movie? Er det en metakommentar til konsumersamfunnet? Har reklamer blitt mer «ekte» enn følelser og forhold som fremstilles i kinofilmer? Jeg gleder meg i alle fall til premieredatoen, 12. mai.

 

BOK
Rebecca Solnit – Menn forklarer meg ting (2016)

Gjennom en serie essay (deriblant teksten som får æren for å være opphavet til begrepet «mansplaining») beskriver Solnit med leken og humoristisk eleganse hvordan menn systematisk dominerer og ekskluderer kvinner. Som hvit, mannlig feminist er det et privilegium å forklare deg at du bør lese denne boken (selv om du ikke er medlem i Bergen Book Club Babes).