Friskt vann i bassenget
Philip samlet på brusbokser da han var 14. Den inkluderer omtrent alle brusmerker på flere forskjellige språk. Han har brusboksamlingen fortsatt, samlingen er til salgs.
26. mai 2017

 

Oslo-bandet Svømmebasseng er ute med sitt andre album. Med et større lydbilde, mer gitar og nye synther leverer bandet 10 friske spor med dansbar effekt.

 

Tekst: Ingvild Solberg Farstad
Foto: Fredrik Harper

Med låter inspirert av 80-tallspop, disco, indie og elektronika har Svømmebasseng kapret mange fans siden sitt forrige album Fløte i 2014. Nylig slapp de singelen «Sølvfat», som kombinerer fengende popmelodi med ærlige og melankolske tekster. Dette er noe vi ser mer av på det nye albumet Broder. Bandet har fått hjelp fra produsent Kenneth Ishak og Matias Tellez, og det nye arbeidet viser en moden og mer stødig side av bandet. Frykt ikke, trofaste fans – bassengmusikken har beholdt sin sommerlige og lekne harmoni, en sound som passer godt til de kommende feriedagene. 

Deres andre album Broder slippes i dag, gratulerer så mye! Hva kan vi forvente?

– Tusen takk! Man kan forvente 10 spor vi har arbeidet med i løpet av de siste tre årene. Lydbildet har blitt litt større, vi har inkorporert flere elementer, kjøpt oss noen nye synther. Gitar og lengre melodilinjer har kommet mer i fokus enn tidligere. Vi er veldig stolte av det nye albumet og gleder oss til å dele med alle som følger musikken vår.

Hvordan blir en fredag med albumslipp markert?

– Albumslipp blir kjempebra. Den offisielle markeringen begynner 15:00 på Sollerudstranda med en liten dukkert før det bærer hen til øving i Tingstuveien. Den store markeringen blir ikke før dagen etterpå. Da skal vi ha releasekonsert på Ingensteds, noe vi gleder oss veldig til!

Hvor henter dere inspirasjon fra?

– Vi henter inspirasjon fra hverandre ❤

Sommeren 2017 står for dør, hva er deres planer?

– Vi har jo som nevnt releasekonsert på lørdag, og på St. Hansaften skal vi spille på Høvdingen Midtsommerfestival i Oslo. Vi skal også spille i Pride Park under Oslo Pride, det blir rått! I tillegg har vi noen andre konserter rundt om i landet. Dessuten skal vi spille på en festival i Tyskland og en kort tur innom Paris.

Hva er deres beste tips for å koble helt ut?

– Vi hører på det nye albumet vårt selvfølgelig ?

Har dere noen kleine sommerferieminner?

– Det kleineste sommerferieminnet vårt må være fra en konsert vi spilte i Skien for noen år siden. Da presterte oppvarmingsbandet å skjelle ut samtlige kvinnelige publikummere etter å ha spilt en slags blanding av middelaldermusikk, laserlyder og bølgeskvulp. Vi hadde orkesterplasser og måtte holde masken. Stemningen var heller ikke på topp da vi tok over scenen.

Vi skimter noen likhetstrekk, er Jo Nesbø et forbilde for vokalisten?

– Nei.

Hva er de kjipeste sommerlåtene dere vet om?

– Etter en liten runde på YouTube etter klassiske sommerlåter, var fangsten Sommartider, Summer of 69 og Idyll. Alle er verdige utmerkelsen kjipeste sommerlåt.

Første gangen dere møttes, hadde noen førsteinntrykk av en annen som ikke stemte?

– Philip trodde Hans var gal, men det var på videregående da han hadde Judas Priest-skinnjakke og røyket 50 sigg om dagen.

Hvem av medlemmene har den særeste fritidsaktiviteten, og hva er den?

– Philip samlet på brusbokser da han var 14. Den inkluderer omtrent alle brusmerker på flere forskjellige språk. Han har brusboksamlingen fortsatt, samlingen er til salgs. Ved interesse kontakt Philip på 93863557.