MELLOM SVARTMETALL OG TIVOLI
The Basement Shake slipper sin første singel «Anybody Else Would Have Left».
15. september 2017
TEKST INGEBORG KATIE ÅTLAND
Foto DANIEL HRCKA BRØNDBERG/PRESSEFOTO

 

The Basement Shake slipper sin første singel «Anybody Else Would Have Left».

 
Gratulerer med ny singel til deg, frontfigur Lars Wiik! «Anybody else would have left», hvem står igjen og hvorfor dro alle de andre?

– Jo, takk! Godt spørsmål. Låta handler egentlig om ting en person kan gjøre som de fleste hadde tatt til fornuft og stukket i fra. I bunn og grunn om det å kunne beundre og hate det samme mennesket.

I beskrivelsen vi har fått tilsendt står det at dere «stilmessig lusker i skitne gater». Hva betyr dette, og hvem er dere som lusker?

– Musikken vår er skitten og upolert. Dette påvirkes sterkt av en oppvekst med mye punk og svartmetall. The Basement shake er mitt initiativ, som spiller egne låter. Det er et ferskt prosjekt der jeg var avhengig av et oppegående band med dyktige musikere, noe jeg virkelig har fått!

Har dere lusket rundt noen andre steder også?

– Vi traff hverandre faktisk da vi lusket rundt på eit skittent tivoli utenfor et skittent sted i nærheten av Lillehammer.

Jeg hører du har skrevet et med drøss låter, men det ligger bare en singel på Soundcloud. Hvor er alt dette upubliserte materiale?

– Tidligere i år spilte vi inn fire låter i Malabar studio. Denne singelen er en forsmak på en EP som slippes om ikke så alt for lenge. Samtidig sitter jeg på en god bunke med låter, men disse er foreløpig ikke innspilt og har nok mer demo status.

Dere har en slående likhet til 90 tallets house-duo Basement Jaxx, er dette ren tilfeldighet eller kalkulert selvpromotering?

– Dette er nokså tilfeldig! Jeg tenkte på det her om dagen og er klar over likheten. Tross dette anser vi oss ikke som en link til denne duoen.

Hva er den siste platen du kjøpte?

– Jeg er ganske sikker på at det var den siste platen til Mork, et norsk svartmetall band. Platen er veldig fet!

Et siste spørsmål; hva er det å glede seg til i tiden som kommer?

– Vi gleder oss til EP-en blir sluppet og til å opptre på både Subscene og Revolver i nærmeste framtid. Dette er jo et ganske ferskt prosjekt, med bare to øvelser i ryggen. Det å gå på scenen er kanskje litt vågalt, men det er rutinerte folk jeg spiller sammen med. Etterhvert skal vi få inn litt ekstra medlemmer også. Det blir gøy! Utenom dette skal vi fortsette å spille inn, og gi ut.