Månedens debutant #19
Livsstilsblogger Maja Hattvang debuterer i september med boken «Naturlig nok», hvor hun deler oppskrifter og tips til naturlig hudpleie.
19. september 2017
TEKST Anne Aase Rokkan
Foto Anne Valeur / pressefoto

 

Livsstilsblogger Maja Hattvang debuterer i september med boken Naturlig nok, hvor hun deler oppskrifter og tips til naturlig hudpleie.

 
Gratulerer med bok, hvor kom ideen til denne fra?

– Egentlig fikk jeg spørsmål fra en redaktør om jeg visste om noen som kunne skrive en bok om dette, og kom etter hvert frem til at jeg i grunn ønsket å gjøre det selv. Jeg har alltid vært fascinert av hudpleie og ritualene rundt det, helt fra jeg var liten. Etter hvert som jeg begynte med det selv merket jeg at jeg likte økologiske varianter best, og har vendt meg mer mot dette.

Hva har du egentlig skrevet om?

– Kort fortalt er det en oppskriftsbok om hudpleie, som altså er basert på naturlige ingredienser. Den er også en guide til mitt syn på hudpleie, som er at å bruke få ingredienser er bedre enn overfloden av unødvendige stoffer man finner i kommersiell hudpleie. Dette synes jeg er viktigere enn at ingrediensene i seg selv skal være naturlige. Selv om jeg har vært interessert i hudpleie lenge har jeg ikke laget det noe særlig selv tidligere, så det har vært en bratt læringskurve og mye eksperimentering.

Bærekraft, økologi og clean eating er andre ting som er i vinden om dagen. Er du opptatt av å ta avstand fra storindustrien på andre områder i livet?

– Ja, jeg er jo det, og det tror jeg er typisk for min generasjon. Mange blir stadig mer bevisst på måten man lever på, og hvordan man kan optimalisere det. Miljø er viktig for mange, også for meg. Mange av oppskriftene mine består av ingredienser de fleste allerede har hjemme, og av ting man ellers bare kaster, som for eksempel kaffegrut.

Ærlig talt – virker hudpleie, eller er dette mest for velværens del?

– Jeg er tydelig på at dette ikke er mirakelkurer, det er det ingenting som er. Alvorlige hudproblemer skal man også alltid ta kontakt med lege for å få hjelp med. Når det er sagt, så er jeg overbevist om at de oppskriftene jeg deler både kan hjelpe deg med å forbedre, og opprettholde en sunn hud. Da jeg gjorde research til boken var internett min viktigste læringskilde, og der ute er det virkelig en jungel. Det er mange bloggere som skriver om dette, og alt er ikke like bra. Jeg har derfor brukt trygge kilder for å prøve å orientere meg i dette, og testet alt grundig.

Du skriver en populær blogg, med mange lesere som helt sikkert er midt i bokens målgruppe. Hvordan har tilbakemeldingen vært?

– Veldig god, faktisk, noe som er utrolig hyggelig! Det virker som om mange er interessert i temaet, og de fleste er veldig positive. Nettopp det at jeg har skrevet om hudpleie på bloggen før, og fått tilbakemelding fra lesere om at det som funker for meg funker for andre også, har vært med på å gi meg selvtillit til å skrive denne boken. Det betyr mye at leserne bruker mine tips og sier at det funker.

Hva gjør du på ellers da, utenom blogg og nå bok?

– Jeg jobber frilans som skribent og fotograf. I tillegg har jeg veldig lyst til å skrive flere bøker, men har ingen konkrete planer akkurat nå.

Helt til sist: Har du en enkel oppskrift du vil dele med Stoffs lesere?

– Ja, jeg kan jo anbefale den enkle og gode kroppsskrubben med kaffegrut. Man tar cirka dobbelt så mye grut som olje, for eksempel fire og to spiseskjeer, og blander sammen. Du kan bruke den oljen du liker best. Selv foretrekker jeg aprikoskjerneolje.