Vill vill vest
Med nærmere 60 konserter på to dager er det vanskelig å velge hva man skal få med seg på Bergens største bransjefestivall. Vi har valgt ut fem du burde prioritere.
23. september 2017
TEKST Stian Økland

 

Med nærmere 60 konserter på to dager er det vanskelig å velge hva man skal få med seg
på Bergens største bransjefestivall. Vi har valgt ut fem du burde prioritere.

 

Evigheten
Et totalt ukjent, og rykende ferskt prosjekt, som fintet meg ut fra første stund. «Turbulensen», som er gruppens eneste offentlige singel er stor pop-kunst. Referansetungt uten å miste egenart. Etter nærmere undersøkelse viser det seg at de to kjente navnene Njål Paulsberg og Kim Åge Furuhaug står bak det hele, sammen med tre Multa Paucis-sangere (shout out til dem). Det blir spennende å se hvordan resten av låtmaterialet funker.

SIBIIR
Bransjefestival i metallbyen Bergen? Da må du høre litt metall. Sibiir er kanskje det sterkeste kortet norsk metall-undergrunn har for øyeblikket. Tidlig Mastodon, Enslaved og diverse hardcore-utrykk kokes sammen til en deilig knyttneve midt i flaisen. Husk på at det er ingenting som er bedre enn live metall, og særlig i den mørke kjelleren på Garage. Denne rockeinstitusjonen er så absolutt norsk kulturhistorie. Spesielt med norsk metall gjallende i veggene.

ERLEND APNESETH TRIO
Apneseth står for, etter min mening, årets foreløpig beste album. Nattsongar, sammen med Stein Urheim, Erik Rydval, Ole Morten Vågan og Hans Hulbækmo kom ut på Hubro i april. Det nyeste albumet til den faste trioen kom ut 15. September. Hardingfelespilleren Erlend Apneseth er en av nordisk jazz fornyere og ambassadører. Undertegnede har tidligere sett trioen på Landmark. Med et ferskt album i felekassen er magi nesten å forvente.

EZZARI
Et kjent ansikt for SKAM-seere. Etter mye skryt for sin by:larm-opptreden i februar har han også signert med Universal Music. Ezzari er en artist med de kvalitetene som kreves for å bli noe mer enn et blaff. Stemmeklangen passer hip-hop-sjangeren godt og han har en svært god rytmisk flyt. Med en del festival-opptredener i sommer blir det nok bra kok på… Klubb KOK.

SHIKOSWE
Den særegne popstemmen til Nora Shikoswe Hougsnæs i kombinasjon med sart synth legger føringene for en deilig og intim konsertopplevelse. Soloprosjektet startet i København før hun flyttet til Bergen sommeren 2016. Shikoswe jobber for tiden med debutplate sammen med Kjetil Grimsby Haarr (Fjorden Baby!). Mellom svart-metall og hip-hop kan denne pop-perlen være et kjærkomment avbrekk.

ANDRE ANBEFALTE:

Pom Poko
Bokassa
Amber Clouds
Carmen Villain
Cakewalk