Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre
En artist, fysiker og festivalsjef forteller deg hva du skal gjøre. Dersom du har problemer med å finne ut av det selv.
25. september 2017

Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre. Dersom du skulle ha problemer med å finne ut av det selv.

 
Sunniva Rose
Fysiker og blogger
Vær aktivt med i studentmiljøet!

Det er mange måter du kan være aktiv på, og jeg tror ikke det er så viktig akkurat hva du gjør, men vær aktiv og skaff deg et miljø. På mitt dårligste semester, der jeg kun klarte én eksamen (som jeg fikk E på), var det én veldig viktig grunn til at jeg ikke bare falt helt av hele studiet. Det var at jeg sto i kafeen til Realistforeningen. Det betød at jeg hadde en god grunn til å dra på Universitetet hver eneste dag. Der møtte jeg medstudenter, og mistet dermed aldri «student-identiteten» min. Jeg er overbevist om at det gjorde det mye enklere å komme tilbake neste semester, fordi jeg var egentlig aldri var skikkelig borte. Dette ville fort ha skjedd dersom jeg ikke hadde hatt noe miljø å gå til på studiestedet mitt.

De fleste kommer til å ha perioder som ikke er bare gode; for eksempel er det ganske normalt å oppleve eksamensstress (noen mer enn andre). I en slik anledning sa min gode studievenninne, Lise, noe klokt til meg, som jeg bare må si videre til alle: Enten så går det bra, eller så går det over!

For det er jo faktisk sånn at enten så går alt bra, eller så kommer det til å gå over, selv om enkelte ting vil bruke lengre tid på å gå over enn andre.

Vilde Blomhoff
Festivalsjef Vill Vill Vest

Mitt beste råd: Velg feil. Velg feil studier og start på et nytt. Feil jobb. Feil by å bo i. Feil kollektiv. Feil kjæreste. Feil buss. Feil kveld å gå ut på.

Noen feil viser seg senere å ikke være feil. Noen feil lærer du masse av. Noen feil gir muligheter du ikke hadde fått uten å gjøre feilen. Noen feil fører til andre tilfeldigheter som ender opp med å bli det beste som har skjedd deg. Noen feil er såklart kjipe, men enten så går det bra eller så går det over. Aldri så gale at det ikke er godt for noe, og så videre. Om ti år er det feilene du husker og ler av.

Dra på feil konsert under Vill Vill Vest, så kanskje du oppdager ditt nye favorittband.

Josefin Winther
Artist

Finn det som gjør at det blir stille inne i deg, og gjør det så mye du kan. For tankene kan ikke fikse noe som helst for deg. Mest sannsynlig er de på oppdrag for noen andre enn deg – egoet ditt. Ikke bli med på å leke tikken med tankene dine. La dem være, og prøv heller å finne ting som gjør at de faller til ro.

Vit at det er forskjell på å slappe av og å hvile. Vit at det er forskjell på å ville og på å ha lyst. Vit at du aldri kan vinne på å ta, og at du aldri kan tape på å gi.

Du vet den klumpen i magen. Den som før bare kom når du var veldig sint eller redd. Den som du har blitt litt vant til når du er stresset eller konfrontert. Den forteller deg at det har gått for langt. Våg å gjøre noe med det. Ta imot hjelp om du trenger det.

Vær litt rausere med deg selv. Hvis du gir deg selv litt mer rom, så er det også større sjanse for at du møter andre på samme måte.

Ikke gjør den samme feilen om og om igjen  – gjør nye feil.

Pust ut først. Så inn.