Debatt Tre kule Quiz Løst gjenfortalt Under beltestedet
20.10.2017
KULTURSTOFF
Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre #20

Dersom du skulle ha problemer med å finne ut av det selv.

 
Fredrik Saroea
Vokalist og gitarist i Datarock

Det du skal gjøre er å huske på å lage ripsbærgelé før det er for sent. Hager uten ripsbærbusk er ikke ordentlige hager – og har du ikke tilgang på en ordentlig hage så er det bare å finne en der eierne ikke plukker selv, spørre pent eller stjele det røde gullet. Veldig lett å lage, og digg å føles som sin egen bestemor. Utstyret koster ingenting – det tar ikke særlig tid – og gjør du dette kan du kose deg med søt og syrlig, kortreist godis på frokosten gjennom hele høsten og vinteren. Lager du nok kan du til og med glede medstudentene dine med tidenes beste hjemmelagde gull på glass! Dropp med andre ord ølbryggingen og konsentrer deg heller om ripsbærgelé; øl er det nok av folk som prøver seg på, men kun ripsbærgelé blir ALLTID digg.

Når ripsbærgeléen er på plass blir neste pri å orientere seg i hva det alternative kulturlivet har å by på – ofte nesten gratis. Det er ufattelig mye mer som skjer i denne byen enn UKEN, Bergenfest, NattJazz og Festspillene serru – så i høst skal du ta en tur på Oktoberdans, EKKO-festivalen, og Bergen Design Festival – og over nyttår skal du huske på både Borealis og Beyond The Gates.

Det er dessuten crazy hvem som kommer innom både Landmark og Østre – så følg med året gjennom. Kjeder du deg likevel så er det viktig å av og til ta bybanen til Flesland og komme seg bort en tur. Med 35 ordinære, internasjonale direkteruter finner du alltid en rimelig billett – og det er alltid bedre med en billig tur til Køben enn en dyr, ny bukse.

Gisle A. Gjevestad Agledahl
Programleder for NRK-serien«Jævla homo»

Jeg synes du skal legge inn en innsats for å oppleve absolutt alt du kan, for da blir livet ditt litt lenger.

I det siste har jeg blitt så redd for at livet bare raser forbi mens jeg sitter på mobilen. Men visste du at opplevelsen av tid er elastisk? Det er ikke egentlig så overraskende – tida flyr i godt lag, sier de jo, men når mobilen er tom for batteri og Ruter later som det er fire minutter til bussen kommer, da snegler den seg avgårde. Det er visst bevist at også nye inntrykk og minner gjør at det føles som tida går litt saktere. Men på en god måte, da. Derfor skal du fylle livet ditt med opplevelser og aldri takke nei til mulighetene som faller i fanget ditt:

Ta mikrofonen når hun irriterende kollegaen din fra HR har bestilt karaoke-taxi og dytter den opp i ansiktet ditt. Bli med han hjem selv om du har discotiss og egentlig må sjukt tidlig opp i morgen. Hiv innpå når amerikaneren ved siden av deg på flyet tilbyr deg noe reseptbelagt. Tusj deg i ansiktet og vær med på den dumme, dumme fadderuka. Bli med på leken når hun med den hjemmelagde veska på studiet vil spå deg i tarotkort. Og løp opp på scenen når den triste standupkomikeren peker deg ut i publikum.

Poenget er: Si ja til alt universet byr deg på uten så mange forbehold. Maks ut livet ditt. Du må kanskje ta noen sjanser på veien, men det verste som kan skje er aldri så ille. Å scrolle seg gjennom livet og så dø er mye, mye verre.

Asbjørg Breines
Dj under navnet DJ Pika, administrerer Konsept X

Du er ikke bare student.

Studenttiden kan være altoppslukende og spennende, full av nye opplevelser og erfaringer du tar med deg livet ut. For mange er det den beste tiden i livet. Denne perioden skal nytes, men den bør ikke være fullstendig avgjørende for hvem du er. Som student opplever man oppturer og nedturer, og jeg har selv opplevd at disse erfaringene har en tendens til å definere hvor vellykket, og ikke minst hvor mislykket man føler seg som person.

Derfor er mitt råd til deg at du bør finne noe betydningsfullt du kan ha ved siden av, helst noe som ikke har en relasjon til studiet ditt. En interesse eller hobby som kan gi deg relasjoner som ikke blir sittende å snakke om neste eksamen, tidligere resultater eller hvor kjekk foreleseren er. Det å være student er ikke alt du er. Vær et menneske med lidenskaper ved siden av.

Stay cool, og ta deg en tur på tirsdags-terapi på Klubb Kok midt i uken, det går fint.

KULTURSTOFF
Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre #20

Dersom du skulle ha problemer med å finne ut av det selv.

Dersom du skulle ha problemer med å finne ut av det selv.

 
Fredrik Saroea
Vokalist og gitarist i Datarock

Det du skal gjøre er å huske på å lage ripsbærgelé før det er for sent. Hager uten ripsbærbusk er ikke ordentlige hager – og har du ikke tilgang på en ordentlig hage så er det bare å finne en der eierne ikke plukker selv, spørre pent eller stjele det røde gullet. Veldig lett å lage, og digg å føles som sin egen bestemor. Utstyret koster ingenting – det tar ikke særlig tid – og gjør du dette kan du kose deg med søt og syrlig, kortreist godis på frokosten gjennom hele høsten og vinteren. Lager du nok kan du til og med glede medstudentene dine med tidenes beste hjemmelagde gull på glass! Dropp med andre ord ølbryggingen og konsentrer deg heller om ripsbærgelé; øl er det nok av folk som prøver seg på, men kun ripsbærgelé blir ALLTID digg.

Når ripsbærgeléen er på plass blir neste pri å orientere seg i hva det alternative kulturlivet har å by på – ofte nesten gratis. Det er ufattelig mye mer som skjer i denne byen enn UKEN, Bergenfest, NattJazz og Festspillene serru – så i høst skal du ta en tur på Oktoberdans, EKKO-festivalen, og Bergen Design Festival – og over nyttår skal du huske på både Borealis og Beyond The Gates.

Det er dessuten crazy hvem som kommer innom både Landmark og Østre – så følg med året gjennom. Kjeder du deg likevel så er det viktig å av og til ta bybanen til Flesland og komme seg bort en tur. Med 35 ordinære, internasjonale direkteruter finner du alltid en rimelig billett – og det er alltid bedre med en billig tur til Køben enn en dyr, ny bukse.

Gisle A. Gjevestad Agledahl
Programleder for NRK-serien«Jævla homo»

Jeg synes du skal legge inn en innsats for å oppleve absolutt alt du kan, for da blir livet ditt litt lenger.

I det siste har jeg blitt så redd for at livet bare raser forbi mens jeg sitter på mobilen. Men visste du at opplevelsen av tid er elastisk? Det er ikke egentlig så overraskende – tida flyr i godt lag, sier de jo, men når mobilen er tom for batteri og Ruter later som det er fire minutter til bussen kommer, da snegler den seg avgårde. Det er visst bevist at også nye inntrykk og minner gjør at det føles som tida går litt saktere. Men på en god måte, da. Derfor skal du fylle livet ditt med opplevelser og aldri takke nei til mulighetene som faller i fanget ditt:

Ta mikrofonen når hun irriterende kollegaen din fra HR har bestilt karaoke-taxi og dytter den opp i ansiktet ditt. Bli med han hjem selv om du har discotiss og egentlig må sjukt tidlig opp i morgen. Hiv innpå når amerikaneren ved siden av deg på flyet tilbyr deg noe reseptbelagt. Tusj deg i ansiktet og vær med på den dumme, dumme fadderuka. Bli med på leken når hun med den hjemmelagde veska på studiet vil spå deg i tarotkort. Og løp opp på scenen når den triste standupkomikeren peker deg ut i publikum.

Poenget er: Si ja til alt universet byr deg på uten så mange forbehold. Maks ut livet ditt. Du må kanskje ta noen sjanser på veien, men det verste som kan skje er aldri så ille. Å scrolle seg gjennom livet og så dø er mye, mye verre.

Asbjørg Breines
Dj under navnet DJ Pika, administrerer Konsept X

Du er ikke bare student.

Studenttiden kan være altoppslukende og spennende, full av nye opplevelser og erfaringer du tar med deg livet ut. For mange er det den beste tiden i livet. Denne perioden skal nytes, men den bør ikke være fullstendig avgjørende for hvem du er. Som student opplever man oppturer og nedturer, og jeg har selv opplevd at disse erfaringene har en tendens til å definere hvor vellykket, og ikke minst hvor mislykket man føler seg som person.

Derfor er mitt råd til deg at du bør finne noe betydningsfullt du kan ha ved siden av, helst noe som ikke har en relasjon til studiet ditt. En interesse eller hobby som kan gi deg relasjoner som ikke blir sittende å snakke om neste eksamen, tidligere resultater eller hvor kjekk foreleseren er. Det å være student er ikke alt du er. Vær et menneske med lidenskaper ved siden av.

Stay cool, og ta deg en tur på tirsdags-terapi på Klubb Kok midt i uken, det går fint.

Neste artikkel
SINGELKLUBBEN