Billigvin og juice
Hør den nye låten til Imsito her!
3. november 2017
TEKST Ingrid Marie Vikhammer Sandvik
Foto Henrik Follesø Egeland

 

Artisten Imsito forteller deg hva som skjer når du får et par glass med billigversjonen av sangria innabords.

 
Gratulerer med ny singel Kim-Andreas Oen! Hvorfor synger du om blandingen «Vin og juice»?

– Det er for det første det jeg pleier å drikke når jeg drar ut. For det andre så handler sangen om historier som har skjedd på kvelder som startet med akkurat noen glass vin og juice. Det var utgangspunktet.

Vin og juice på byen?

– Folk ser rart på meg, men det er jævlig digg. Det blir som en fattigmanns-versjon av sangria hvor du har billigvin, fyrer på med juice og får en digg blanding.

Skal fattigmanns-sangria bli den nye trendy drinken i Bergen?

– Folk skal få lov til å drikke hva de vil, men de kan gjerne fyre opp med låten min før de går ut på byen!

Hvordan ble låten til?

– Jeg hørte på noen beats hjemme på rommet, så rundt meg og der sto det faktisk vin og juice på bordet. Jeg begynte å skrike «vin og juice» på masse forskjellige måter og så gikk resten egentlig bare av seg selv. Når man får konseptet på plass, så renner resten av låten ut.

Hvordan føles det å gi ut en fersk singel som i tillegg er den hundrede til Diamond Club?

– Det føles veldig bra og var kult å bli nummer hundre! Det er ikke debutsingelen min, men den skiller seg likevel ut. Nå er jeg innstilt på at det skal satses på musikken. Jeg har en EP som er rett rundt hjørnet og et sideprosjekt som heter Zeni Boys med Thomas Breveglieri hvor det også skjer ting.

Du har samarbeidet med hip hop-artisten Jonas V denne gangen. Hvordan skjedde dette?

– Vi begynte å snakke backstage på en NMG-fest på Verftet og fant ut at vi digger hverandres musikk, så vi bestemte oss for å gjøre noe sammen. Jeg har vært fan av Jonas lenge og det var kult å ha han med.

Hvorfor begynte du å lage musikk?

– Det begynte faktisk med en ryggskade jeg fikk i niende klasse. Jeg var skikkelig fotballgutt, men etter jeg ble skadet kunne jeg ikke løpe på ett år. Så jeg fant ut at jeg skulle begynne å rappe. Da jeg begynte å rappe var jeg også megafan av 50 cent så jeg rappet med til videoer på YouTube. Etterhvert kunne jeg alle låtene hans utenat :

– For noen år siden var jeg på skrivekurs med Vågard på A-laget, og han lærte meg hvordan man skal sette opp låter. Jeg ga ut min første singel i 2015.

Du holder til innen hip hop og RnB-sjangeren. Hvordan er var det å komme inn i dette miljøet i Bergen?

– Det føles dritfett å være bergensartist. Jeg holder til i samme øvingslokaler som Dårlig Vane, Hkon og mange andre hip hop-artister. Vi møtes i gangene, slår av en prat og lager musikk sammen.

Hvordan foregår det?

– Ofte sitter man tre stykk sammen i studio, hører på beats og bare skriver uten å snakke. Andre ganger spiller vi bare inn noe improvisert eller rare lyder som blir til ord. Jeg føler ikke det er noe vanskelig å passe inn eller finne en egen stil i all rappen som er i byen.

Helt til slutt, hva betyr Imsito?

– Familien min er fra Chile og kaller meg Kimsito, som betyr lille-kim på spansk. Det er et slags kjælenavn. Jeg fjernet k-en og sto igjen med Imsito. Syntes det klang bra.