Utålmodige perfeksjonister
Hør Mazarin Cut sin første singel.
24. januar 2018
TEKST Ingrid Marie Vikhammer Sandvik
Foto Privat

 

Selv om de har nok «soveromspop» til å fylle et album, tok det syv år før Mazarin Cut gav ut sin første offisielle singel.

 
Gratulerer med ny låt! Er det en spesifikk «Fräulein» det er snakk om i teksten?

– Nei, det er mer et bilde på hvordan kommunikasjon og et forhold kan være. Men man bruker jo alltid fra virkeligheten i kjent Knausgård-stil. Hvis det er en pen jente i lokalet kan det hende vi dediker den til henne!

Et kjapt søk på google viser at dere holdt på allerede i 2010. Dette kan da ikke være den første singelen dere gir ut?

– Spørs hvordan du ser på det. Dette er den første offisielle singelen vi gir ut. Tidligere har vi bare lekt og kost oss. Det ligger seks selvproduserte sanger på Spotify, såkalt soveromspop. I 2018 er det ikke noe problem å få noe ut på internett, men dette er den første singelen vi har fått kuratert.

Dere består av medlemmer som har spilt i blant annet Big Bang, The Samuel Jackson 5 og Green Club Riviera. Hvordan fant dere ut at dere skulle starte Mazarin Cut?

– Egentlig så var det vi, Vigleik Johannesen og Christopher Johansen, som startet bandet. Vi gikk på ungdomsskole sammen og likte hverandre egentlig ikke. Så begynte vi å like hverandre. Nå begynner vi å bli lei igjen, hehe. Vigleik kunne ikke synge, men hadde masse sanger. Christopher kan synge, så da begynte vi. Så fikk vi med oss noen andre som vi spiller sammen med live, men det er først og fremst en studioprosjekt som drives av oss to.

Dere blir beskrevet som verdens hardest saktearbeidende band i presseskrivet. Hva betyr det?

– Det er en dårlig oversettelse av «the hardest slow working band», inspirert av Rolling Stones som har blitt omtalt som «the hardest working band». Men det er fordi vi er så treige. Vi er ikke tjue år gammen lengre, og perfeksjonister begge to. Vi har så mange små snutter at vi bare burde gi ut et helt album med dem i stedet for å lage noe lengre. Vi har bare kost oss med musikken og hatt det som en slags fritidsklubb.

Ja, jeg la merke til at singelen bare varer i rundt to og et halvt minutt.

– Det kan godt hende at vi er utålmodig, men vi er ikke interessert i at ting skal vare i en evighet.  

Har dere spilt mange konserter?

– Nei, vi kan telle alle på en hånd – minus en finger. Vigleik var dritsyk da vi spilte på Revolver, men den konserten var spesielt gøy. Christopher liker kanskje hakket mer å spille live. Nå øver vi før konsert på Bylarm 1. mars.

Hva betyr navnet Mazarin Cut?

– Det er en av fem spesifikke måter å kutte diamanter på. De fleste vet verken vet hva det betyr eller hvordan man uttaler det, men vi syntes det var et kult navn.

Hva skjer fremover?

– Det blir mye av det samme. Det er mange flinke artister som står opp kl fem for å være med på God Morgen Norge, og vi hadde gjort det, men orker ikke. Vi skal ikke på noe verdensturne, men koser oss med musikken! Det viktigste er at vi liker det vi gir ut.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/355546412″ params=»color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]