Debatt Tre kule Quiz Løst gjenfortalt Under beltestedet
QUIZSTOFF
Livsvisdomsquiz
07.02.2018

Vi lever sunnere og tryggere, og vi har flere materielle goder og flere muligheter enn noen gang i verdenshistorien. Hvorfor er vi likevel ikke lykkelige?

TEKST Olve Hagen Wold
Illustrasjon Ola Lysgaard

 

01 To tog kjører mot hverandre i 80 kilometer i timen hver. En stork flyr frem og tilbake mellom dem i 120 kilometer i timen. I nebbet bærer den en olivengren. Hva er de  grunnleggende sannhetene om tilværelsen?

02 «Jeg spiste et eple til middag i går.» Hva er galt med denne setningen?

03 En gutt snubler og skraper opp kneet sitt. Smerten skyter opp gjennom benet hans, pulserende og voldsom, han hyperventilerer, tårer danner seg i øyekroken, han slipper ut et hulk. Hva er opphavet til lidelsen?

04 En ungdomspolitiker blir bedt om å passe på en full sekstenåring på et partiarrangement. I stedet voldtar han henne. Partiledelsen blir informert, men velger ikke å foreta seg noe før historien blir avslørt flere år senere. Hva bør du som enkeltperson gjøre?

05 Er Dalai Lama den fjortende inkarnasjonen av bodhisattvaen Avalokitesvara, legemliggjøringen av alle buddhaenes medlidenhet?

PRØV OGSÅ: Personlighetsquiz

06 Vi lever sunnere og tryggere, og vi har flere materielle goder og flere muligheter enn noen gang i verdenshistorien. Hvorfor er vi likevel ikke lykkelige?

07 Hva er Nirvana?

08 Du har invitert til vorspiel, du har ikke vasket, ryddet, pyntet deg eller kjøpt inn snacks, og det er bare femti minutter til de første gjestene kommer. Hva er det første du bør få på plass?

09 Hvordan kan du få A på alle eksamener, men likevel rekke å dra på alle festene, trene deg opp til #sommerkroppen2019, ha et dypt og meningsfullt forhold til en kjæreste du elsker, ha en deltidsjobb som både får det til å gå rundt og som gir karrièremuligheter for fremtiden, engasjere deg i frivillige studentaktiviteter, ha en glattpolert Instagram med plenty av bilder av sushi, hvitvin og verdens beste jenter, og sove?

Fasit: 1. Forgjengelighet, ikke-selv og utilfredshet 2. Det finnes ikke noe jeg 3. At han ikke ser verden slik den virkelig er 4. Flytte til Tibet og vie livet ditt til meditasjon. 5. Lol, nei 6. Fordi lykke er flyktig, hver gang vi når et mål kan vi føle et kortvarig glimt av lykke, men så vil den forsvinne og erstattes av jaget på en ny tilfredsstillelse. Vi bruker så mye tid på å være utilfredse med alt vi ikke har at vi ikke får anledning til å kjenne på tilfredsheten over det vi har. 7. Et amerikansk rockeband 8. Riktig innsikt, riktig intensjon, riktig tale, riktig handling, riktig levevis, riktig innsats, riktig oppmerksomhet og riktig konsentrasjon 9. Ikke prøv, flytt heller til Tibet og vi livet ditt til meditasjon.
QUIZSTOFF
Livsvisdomsquiz

Vi lever sunnere og tryggere, og vi har flere materielle goder og flere muligheter enn noen gang i verdenshistorien. Hvorfor er vi likevel ikke lykkelige?

TEKST Olve Hagen Wold
Illustrasjon Ola Lysgaard

 

01 To tog kjører mot hverandre i 80 kilometer i timen hver. En stork flyr frem og tilbake mellom dem i 120 kilometer i timen. I nebbet bærer den en olivengren. Hva er de  grunnleggende sannhetene om tilværelsen?

02 «Jeg spiste et eple til middag i går.» Hva er galt med denne setningen?

03 En gutt snubler og skraper opp kneet sitt. Smerten skyter opp gjennom benet hans, pulserende og voldsom, han hyperventilerer, tårer danner seg i øyekroken, han slipper ut et hulk. Hva er opphavet til lidelsen?

04 En ungdomspolitiker blir bedt om å passe på en full sekstenåring på et partiarrangement. I stedet voldtar han henne. Partiledelsen blir informert, men velger ikke å foreta seg noe før historien blir avslørt flere år senere. Hva bør du som enkeltperson gjøre?

05 Er Dalai Lama den fjortende inkarnasjonen av bodhisattvaen Avalokitesvara, legemliggjøringen av alle buddhaenes medlidenhet?

PRØV OGSÅ: Personlighetsquiz

06 Vi lever sunnere og tryggere, og vi har flere materielle goder og flere muligheter enn noen gang i verdenshistorien. Hvorfor er vi likevel ikke lykkelige?

07 Hva er Nirvana?

08 Du har invitert til vorspiel, du har ikke vasket, ryddet, pyntet deg eller kjøpt inn snacks, og det er bare femti minutter til de første gjestene kommer. Hva er det første du bør få på plass?

09 Hvordan kan du få A på alle eksamener, men likevel rekke å dra på alle festene, trene deg opp til #sommerkroppen2019, ha et dypt og meningsfullt forhold til en kjæreste du elsker, ha en deltidsjobb som både får det til å gå rundt og som gir karrièremuligheter for fremtiden, engasjere deg i frivillige studentaktiviteter, ha en glattpolert Instagram med plenty av bilder av sushi, hvitvin og verdens beste jenter, og sove?

Fasit: 1. Forgjengelighet, ikke-selv og utilfredshet 2. Det finnes ikke noe jeg 3. At han ikke ser verden slik den virkelig er 4. Flytte til Tibet og vie livet ditt til meditasjon. 5. Lol, nei 6. Fordi lykke er flyktig, hver gang vi når et mål kan vi føle et kortvarig glimt av lykke, men så vil den forsvinne og erstattes av jaget på en ny tilfredsstillelse. Vi bruker så mye tid på å være utilfredse med alt vi ikke har at vi ikke får anledning til å kjenne på tilfredsheten over det vi har. 7. Et amerikansk rockeband 8. Riktig innsikt, riktig intensjon, riktig tale, riktig handling, riktig levevis, riktig innsats, riktig oppmerksomhet og riktig konsentrasjon 9. Ikke prøv, flytt heller til Tibet og vi livet ditt til meditasjon.
Neste artikkel
Fylla har aldri skylda