Mist deg selv?
Bergenspremieren på forestilling Get Lost byr på en humoristisk og nydelig danseopplevelse. Pieter Ampe har skapt en variert og fargerik forestilling.
9. april 2018

Koreografen Pieter Ampe har for første gang med seg et stort danseensemble når han presenterer danseforestillingen Get Lost. Etter urpremieren i Oslo er forestillingen nå kommet til Bergen – og det med storm!

Det er en forestilling av høy kvalitet. Dansingen, scenografien, musikken og videoprojeksjoner fungerer nydelig sammen. Publikum mottar et magasin før forestillingen hvor vi kan lese om ulike måter å gå seg vill på og forsvinne – tanker som dras med til dansen.

På scenen ser vi kvadratiske og trekantede trekonstruksjoner tauet opp mot taket. Der er et kostymestativ overfylt med ulike klær. Når forestillingen begynner trer en danser, i fargerike klær, inn på scenen og forteller oss hvordan han svarer kjæresten når hun lurer på hva de skal spise til middag. En annen danser kommer inn og bytter noen kostymer, så enda en for så en danser til som begynner å snakke over den første. Det blir tydelig at det ligger en komikk i forestillingen, publikum ler gjennomgående. 

Danserne er så presise at man ser det på måten de bare går over gulvet på. To og to, og til tider tre, løfter og kryper over hverandre. Er noe av det improvisert? Det oppleves heller bekymringsverdig og spennende for oss tilskuere om de faller og skader seg eller gjør feil. Det blir en fascinasjon hvordan de spreke kroppene sømløst forflytter vekten av seg selv. På lerretet kommer videoprojeksjoner av mønstre og farger som gir assosiasjoner til psykedeliske stoffer akkompagnert av likeså musikk. Det er utrolig hvor lenge vi betrakter bevegelsene på scenen – det blir som en meditativ tilstand av beundring.

Stadig magiske og flytende overganger skjuler klesskift og nye sekvenser for oss. Igjen kommer det dansere inn, de hopper og holder hverandre. Det blir tydelig at alt er koreografert til detaljene – vi kan heller ikke skjønne eller se om noe går galt med dette improviserte preget.

Get Lost er ikke bare en vakker og beundringsverdig forestilling – den er også humoristisk og leken. Premierekvelden i Bergen ender med stående applaus, fra denne begeistrede anmelderen inkludert. Dette er en forestilling du burde få med deg.

Get lost spilles på Studio Bergen, 6-10.- og 14-17. mars.

Carte Blanche
Koreografi: Pieter Ampe
Scenedesign: Jelle Clarisse
Musikk: Jakob Ampe
Dansere: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Irene Vesterhus Theisen, Noam Eidelman Shatil, Ohla Stetsyuk, Ole Marin Meland, Mathias Stoltenberg, Timothy Barlett, Dawia Lorec, Daniel Mariblanca, Adrian Bartczek, Jack Lorentzen, Harald Beharie, Yousef Sbieh