Bergen Revels #24
La meg geleide deg gjennom denne vårens kulturelle vorspielmåned – april!
11. april 2018

Hei Bergen! Lenge siden sist. Etter fire smått ensomme uker på sørlandet + en uke ferie er jeg endelig tilbake. Og siden sist er det ikke bare vår kjære sandalkledde snekker som har stått opp fra graven. B-byen og Ole Brumm har begge endelig kommet ut av vinterdvalen. La meg geleide deg gjennom denne vårens kulturelle vorspielmåned; april!

Lørdag 14. April er det klart for HELHUS på Kvarteret. Tema er STJERNEKRIG og STAR WARS. Undertegnede ble brått 10 år igjen, og har allerede funnet frem lyssabelen. May the force be with you!

Søndag og midtveis i måneden. Da tenker jeg at årets første BAD virkelig er på overtid. Rask med deg en STOFF-blekke, noe digg kaffe, en skillingsbolle, og ta turen til spissen av NORDNES for en forfriskende hang-over-kur. Kanskje spotter du noen medlemmer i den smått famøse BADEKLUBBEN?

Klimadebatten er langt ifra død. Den er nok heller enda mer aktuell enn før, noe rettssaken mot staten om paragraf 112  i Grunnloven viste oss. Noen vil til og med mene at staten Norge som forvalter og eier av Oljefondet i fremtiden vil måtte møte enda mer i retten grunnet de miljø- og klimamessige konsekvensene vår oljeutvinning har for verden. Dette er et av spørsmålene som diskuteres på Litteraturhuset, tirsdag 17. April gjennom foredraget TAMPEN BRENNER! RISIKO FOR SØKSMÅL

Onsdag 18. April er det igjen verdens kuleste fettklump som skal i rampelyset. Foredraget  DEN KULTURELLE HJERNEN tar for seg hva som skjer med hjernen vår når vi utsettes for kultur. Professor i molekylærbiologi GUNNAR BJURSELL styrer showet.

Apropos fett, så er denne herlige byen utvidet med enda en pizzarestaurant. Denne gangen er det cheesy New York-style i skjønn forening med naturvin (sic). Barnet heter HOGGORM og ligger bak Grieghallen i en gammel frisørsalong. Gratulasjoner til stolte foreldre FREDRIK SOREA og CHRISTOFFER HAATUFT, begge fra Lysverket. Undertegnede kan avsløre at sopp og geit var en vinner. Foruten vin serveres det også pirrende surøl på rabarbra, samt avhengighetsskapende popcorn med et hint av chili og pepper. Med en logo som gir Ninja Turtles-fans en lettere orgasme og eget merch spås det en lys fremtid for unge slange.

Vegg-i-vegg har Skostredets hippiste vannhull, TEMPO TEMPO, åpnet sin andre bar i byen, NEDRE NYGAARD. Som hos storebror ligger fokuset på godt øl, drinker og enkel comfort food. Forskjellen her er at det serveres TACO og ikke pizza. Que rico, wey!

Surrogati og eggdonasjon er igjen på agendaen, spesielt etter at Høyres landsstyret under tvil ikke gikk inn for det. Debatten tas til Kvarteret og Studentersamfunnet, torsdag 19. April via foredraget LIVMOR TIL LEIE. Gjester er overlege HANS IVAR HANEVIK, politiker KJERSTI TOPPE (Sp) og ØYVIND HÅBREKKE (Tankesmien Skaperkraft).

Fredag 20. April er dagen alle vi unge/nesten voksne bør gå i flokk til Bergen Offentlige Bibliotek. Hit kommer nemlig forfatter, rekkehuseier, tobarnsmor og forsker ANNE GUNN HALVORSEN. Hun har brukt det siste året av sitt 33 år gamle liv på å forske på hva som gjør voksenlivet levelig. Har hun knekt koden?

Bruk helgen til å slappe av. Eventuelt er du medisinstudent på sisteåret og leser til eksamen.

Ingen måned uten CAFÉ LEGAL og LAST TUESDAY! Temaet denne gangen er fortsatt uvisst, men som alltid blir det fet musikk, digge snacks, Alhambra-øl og smekkis stemning ut i de små timer. Sees der! I hvert fall hvis du er ferdig med eksamen den dagen.

Månedens siste mandag er tegnet i bloggernes navn. Litthuset arrangerer nemlig FORELDRERÅDET, og snakkisen er eks-mammablogger MARIANN JOHANSEN. Hun skal dele sine erfaringer rundt det å (ukritisk) dele mye av hennes barns privatliv med resten av verden. Andre gjester er blant annet journalist SILJE NOREVIK, advokat CECILIA DINARDI og daglig leder for barnevakten.no, LEIF GUNNAR VIK.

BR avsluttes denne gang i miljøets tegn: onsdag 2. Mai arrangerer Bergen Offentlige Bibliotek NATURLIG ONSDAG: HVORDAN TA VARE PÅ DET DU HAR? Det blir en krysning mellom foredrag og workshop hvor man lærer å reparere sine ødelagte ting istedenfor å stadig kjøpe nye.

Månedens bokanbefaling: CAMUS klassiker THE MYTH OF SISYPHUS.

Martin Hjelle er en nokså normal kis fra Bergen. Han har tidligere vært radiovert i SRiB og delaktig i diverse studentorganisasjoner. Studerer medisin ved UiB, og er ellers medgründer av Trevarefabrikken i Henningsvær. Glad i utveksling og døde forfattere. Drømmer om å jobbe på polet.