Se og hør her og nå #11
Månedens favoritter.
13. april 2018

Låt: Mélissa Laveaux – Nan Fon Bwa

Den kanadiske låtskriveren viser fram haitiske gener på sitt andre album Radyo Siwél, utgitt i februar i år. Her covrer hun Nan Fon Bwa, en haitisk folkevise, originalt fremført av Frantz Casséus. Folk, indie-estetikk og synthlinjer smeltes sammen av en nærmest mumlende vokal. Mélissa beskriver låten som formidler av budskapet «If I can’t dance, it’s not my revolution». Jeg forstår ingenting av teksten, men blir skikkelig glad av denne låten likevel. Den toner vanligvis helgen inn i samme spilleliste som D’Angelo og Erykah Badu.


Film: La Haine – Regissert av Mathieu Kassovitz.

La Haine, oversatt til hatet, er en svart-hvitt drama film, produsert i Frankrike på 90-tallet. Filmen følger tre unge menn i de franske forstedene i et tidsrom på tjuefire timer etter et voldelig opprør. Jødiske Vincent, fylt av sinne og rebelskhet, den pratsomme araberen Saïd og den afro-karibiske bokseren Hubert har alle vokst opp i området og er gode venner. Frankrike, med høye nivåer av mangfold, er skjøvet til et bristepunkt av en rasistisk og undertrykkende politistyrke. Filmen tar for seg en tid av uro og opptøyer gjennom øynene til tre kompiser. Du finner den ikke på netflix eller HBO.

Album: Hiatus Kaiyote – Choose Your Weapon

Framtidens soul har fått navn og lyd-bilde. Hiatus Kaiyotes andre -album fungerer som et puslespill av krappe sjangerskifter og uforutsigbar låtstruktur. I grenseland mellom frustrasjon og tilfredsstillelse, legger det australske bandet frem lydbilder du neppe har hørt før. Nå har jeg begravet meg i albumet hele påsken uten å bli smartere eller lei. Hele 18 låter for dem som liker neo-soul, polyrytmikk, 1970s funk, moderne jazz, scatting, samba, elektronisk fusjon og elementære rytmer. Her har man ingen unnskyldning. Jeg synger med, men klarer aldri holde følge.

Serie: Vin&rap

To av fire yogutter, nærmere sagt Ask Salomonsen og Aron Eskeland, står bak ditt neste tidsfordriv. De inviterer norske rap-artister hjem til Bar Brutus i Oslo, for å snakke om rap over kort-reist mat og biodynamisk vin. Snow Boyz, EMIR og Emile The Duke har allerede rukket å bli vartet opp som gjester. Det balanseres mellom uformell prat og blodseriøs mat. Dette er et talkshow som sverger til naturvin og rene råvarer. I framtiden loves det mer episoder, mer vin, flere rappere og mer go´stemning til folket. Følg med!

Instagram: Reflektert

Reflektert legger ut bilder mennesker har postet på finn sitt annonsetorg av speil de ønsker å selge. Her finner man helhjertede forsøk på å vise fram speil uten noe speilbilde. Dette resulterer i armer og ben i vittige positurer. Selv beskriver de instagramkontoen som refleksjoner av hverdagslivet. Jeg sier meg enig.

A post shared by @reflektert on