Filmvåren 2018
Våren byr på mye innen filmfronten. Vi har valgt ut det du burde få med deg.
15. april 2018

Arabisk filmfest

Fra 27. til 29. april er det duket for Arabisk filmfest. Dette er en festival som utelukkende spiller filmer fra eller om den arabiske verdenen. Ved å kombinere debatt og samtaler med vis­ning av filmer, skaper festivalen en ny forståelse for den østlige filmkulturen. Få med deg åpningen på Cinemateket, hvor de skal vise den kritikerroste filmen The Nile Hilton Incident av svensk-egyptiske Tarik Saleh. Anbefaler alle å sjekke ut denne festivalen, da det ikke er for dyrt for en students lommebok.

Interessant på kino
John Krasinski, også kjent som Jim fra The Office, kommer med sin skrekkfilm debut A Quiet Place. Der bor han sammen med sin kone, Emily Blunt, i en dystopisk verden hvor vesener tiltrukket av lyd dreper alle mennesker som forstyrrer roen de søker. Filmen fikk 100% på Rotten Tomatoes i premiere-uken, noe som er veldig sjeldent for en film i denne sjangeren. Et topp valg for skrekkfilm-entusiaster!

Wes Anderson har premiere på den nye stop-motion animasjonen Isle of Dogs 27. april. Her skal den japanske gutten Atari Kobayashi dra til en omstridt øy for å finne sin bortkomne hund. Der møter han andre hunder, spilt av blant andre Bryan Cranston, Edward Norton og Bill Murray, som skal hjelpe han i dette eventyret. Dette er Andersons niende film, og det blir spennende å se hvordan den fargerike regissøren har forandret seg siden The Grand Budapest Hotel fra 2014.

Den ambisiøse animasjonsfilmen Loving Vincent kommer 20. april. Dette er den Oscar-nominerte filmen om en mann som reiser til hjembyen til den kjente kunstneren Vincent Van Gogh, animert i lik stil som maleriene til kunstneren selv. Hvert bilde i filmen er håndmalt, og ved hjelp av 100 oljemalere ble resultatet 65 000 malerier som filmen er bygget opp av. Om du er kunstinteressert, eller er veldig glad i Van Gogh tror jeg dette vil falle godt i smak. Den har blitt hyllet av filmelskere for sin veldig originale animasjonsretning.

Three Billboards outside Ebbing, Missouri er ikke ny for denne måneden, men er en film jeg anbefaler virkelig at dere får med dere før det er for sent. Denne handler om en mor som gjør hva som helst for å finne datteren sin som er sporløst forsvunnet. Denne filmen vil få deg til å grine og le i harmonisk melodi.