Posterboy: Byens beste Coca Cola-utsalg
– Nei, om du skal få deg en Coca-Cola® i denne byen er det best å oppsøke en spesialist som vet hvordan den mørke halvliteren skal serveres.
9. mai 2018

Vi har alle vært der, du har skikkelig lyst på en Coca-Cola® men hva er egentlig sjansen for at en tilfeldig dagligvare, kiosk, café, kino, restaurant eller gatekjøkken selger denne delikatessen? Nei, om du skal få deg en Coca-Cola® i denne byen er det best å oppsøke en spesialist som vet hvordan den mørke halvliteren skal serveres. Heldigvis er det flere og flere ste­der i Bergen sentrum som velger å fokusere på denne subkulturen, så jeg tok på meg å rangere byens beste Coca-Cola®-utsalg.

#5 Marken pizza og grill
En god gammeldags Coca-Cola® og grill-hybrid som har tatt det trygge valget å ikke bare fri til Coca-Cola®-fans (populært kalt cola-boys eller Cokeheads), men også å være et helt vanlig gatekjøkken. Mange tenker kanskje ikke engang over at det er et Coca-Cola®-sted, men med et vintage Coca-Cola®-skilt mer synlig enn sitt eget navn, er det 
ingen tvil om at dette er folk som tar Coca-Cola®-gamet sitt seriøst.

#4 Bergen’s shawarma
Nok en grill/Coca-Cola®-hybrid. De har den siste tiden beveget seg litt bort fra sitt Coca-Cola®-image, og heller fokusert på å reklamere for at de nå som eneste sted i sentrum serverer ekte shawarma. Likevel er det, med hele ni Coca-Cola®-logoer i vinduene, ingen tvil om at de fortsatt vet hvordan man skal servere en kjøleskapskald halvliter i plastflaske for 25 kroner inkludert pant.

LES OGSÅ: Toga, runking og heroin

#3 Kebab huset (sic)
Listens første rene Coca-Cola®-bar. Kebab huset går for det stilrene alternativet å ikke ha utallige 
små bortgjemte Coca-Cola®-logoer strødd utover fasaden, men heller bare dekke nesten hele vinduene med Coca-Cola®-grafikk (kalt ColArt i fagmiljøet) som fokuserer på det sosiale aspektet av å nyte Coca-Cola®. Ja, å skru opp en kald en med gutta etter en lang dag er jo noe vi alle kan sette pris på.

#2 Dalia kebab
Her begynner vi å se hvor spesial­isert de ypperste stedene går for å trekke til seg Coca-Cola®-fansen. 
Åtte Coca-Cola®-logoer pluss to separate Coca-Cola ZERO®-skilt bare over vinduene, og vinduene selv har både en stor og hvit klass­isk Coca-Cola®-logo, samtidig som en tredjedel av dem er dekket av flott grafikk og foto av unge vakre menn­esker som har det bra og utstråler den herlige Coca-Cola®-følelsen vi alle er så glade i. Også pluss for at du kan se kjøleskapet med Coca-Cola® rett innenfor. Her får du ikke servert noe gammelt og lunkent sukkervann for å si det sånn!

#1 Sentrum kebab
Den ikoniske kongen av sentrum som helt tydelig har alt. 15 utvendige logoer, de glade bildeseriene og grafikken vi har sett fra de 
andre, men her har de gått all-in med å i tillegg vise oss nesten full størrelse-foto av glade tenåringer fra 2008 som bare ELSKER Coca-Cola®! Det er nesten umulig å gå forbi denne blomsterbuketten uten å drømme seg bort i fantasien om å en dag bli en like hardcore Cokehead som disse nydelige ungdommene med vindmaskin i håret, et ansikt i intens gledesrus, nystrøkne og farge­rike klær, Coca-Cola® i den ene hånden og en grillrett med bare litt feil perspektiv i den andre. Et herlig samlingspunkt for alle 
fanatikere, og alle er velkommen
her! Fra den forvillede turisten som ikke ser seg fornøyd med cruiseskipets dispenserbrus, til stamgjesten som var der og tok 
dagens første Coca-Cola® da de åpnet klokken 11 – Sentrum Kebab er en institusjon for oss alle.

LES OGSÅ: Hvordan være riktig?

Forresten, om det derimot er mat du er ute etter, så anbefaler jeg Ammo kebab like borti gaten fra Bergen sentrum. De har shishkebab nystekt på kullgrill for en rimelig pris.

Ola Lysgaard er en illustratør med behov for å synse om visuell 
kommunikasjon. Etter fullført grad har han ingen medstudenter å plage lengre, så han tar det heller ut her.