Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre #25
Ta kontroll over din egen underbevissthet. Ikke vær redd for å være gal. Det er lov å tøye strikken.
9. mai 2018

Terje A. Helgheim
Daglig leder/partner, Sølvrev AS

Jeg mener du skal bli gründer!

Jeg kunne sagt at jeg mente dette på grunn av at Norge trenger flere gründere etter oljen, eller at samfunnet trenger flere arbeids­plasser – men sannheten er at jeg vil at du skal gjøre det for din egen del. Jeg vil at du skal bygge din egen hverdag og fremtid og slutte å «leve for helgene.» For å være en klisjé: Jeg vil at du skal være lykkelig. Her er fire vaner du skal følge for å bli ­vellykket.

1) Slutt å omgås personer som ikke tar ansvar. Dette er personer som alltid ­mener at de et ­offer for omstendighetene og er ­allergiske mot selvinnsikt. Omgås heller ikke personer som aldri prøver bygge deg opp verbalt og lett blir sjalu på andre personers suksess. Ofte påstår de at suksessfulle mennesker har hatt flaks, har «jukset» eller gjort andre ­umoralske ting for å lykkes. Heng med vinnere!

2) Slutt å lage unnskyldninger: Jo, du kan ­faktisk bli gründer selv om du studerer ­samtidig eller har heltidsjobb på Narvesen.

3) Better done than perfect! Vi mennesker har en rar tendens til å se konsekvensene av å gjøre noe halvveis, men glemmer helt å se på de eventuelle konsekvensene av å ikke gjøre noe i det hele tatt. Gjør ting bra og ikke ­perfekt. 85% er nok.

4) Og til sist, eksperimenter! Det er faktisk naturlig å gjøre feil, og absolutt alle de mest vellykkede gründerne har gjort mange og store feil. Ikke bygg deg et selvbilde av å være feilfri, da stiller du deg i en posisjon hvor du er redd for å teste nye ting og er dømt til å mislykkes.

Sigrid
Musiker

En lærer mye av å bo i kollektiv, og i løpet av mine to år i Parkveien lærte jeg blant ­annet hvor viktig det er å ta vare på de rundt deg. Ta spesielt godt vare på den møllspiste lampen på soverommet ditt, uansett hvor stygg storebroren din synes den er. Du vet aldri når noen vil benytte ditt fravær til å snike seg inn i ­hulen din i høyre fløy av leiligheten for å ­stikke så mange hull i lampen din at det ­eneste alternativet er å kaste den når du kommer hjem. Aldri i mitt liv har jeg relatert så mye til Gollum og ringen hans.

En annen ting jeg har lært er at det er ­viktig å sette pris på klesvasken din. For det første kan du utsette det aller meste med god ­samvittighet, i og med du nettopp har tatt en rolig finte unna to gode timer på Instagram Explore. For det andre er det et spennende skattejakt-innslag i hverdagen ved å febrilsk lete etter partner-ullsokken til din all time Devold-favoritt i tussmørket på loftet.

Og for all del, arranger den husfesten. Inviter venner, «kanskje litt mer enn venner»-venner, lesesal-venner og «i do-køen på Landmark i 02-draget»-venner. Før du vet ordet av det sitter du der i Devold-stilongs og nipper til Pukka Relax-te mens du gråtkvalt ser siste episode av Heimebane, og da er veien tilbake til spybøtte og Los Tacos veldig lang.

Parkveien for alltid ♥

LES OGSÅ: Verdens beste jentevors

Fl3x

Musiker

Gå på fjellet! Gjerne Fløien. Velg din egen sti. Folk må holde det ekte. Husk at livet ikke er enkelt når alle bare tenker på seg selv. ­Egoismens paradoks: Mye vil ha mer, og du får det du tenker på, så være forsiktig med hva du ønsker deg.

Alt er psykisk! Finn ditt spirituelle deg, og prøv å ha forståelse for at alle er sentrum i sitt eget univers. De ser bare ting fra sitt eget perspektiv – akkurat som deg.

Ta kontroll over din egen underbevissthet. Ikke vær redd for å være gal. Det er lov å tøye strikken. Aksepter din egen prosess – ikke sammenlign deg med andre. Da blir du bitter. Alle spiller spillet, men ingen regler er like.

Bli sugd eller bli halshugd!