Welcome to Hollywood
7. september kom Monster, den første singelen til den nye supergruppa Hollywood. Møt Jonas Alaska (30), Billie Van (34) og Mikhael Paskalev (31), medlemmene bak det nye navnet.
26. september 2018

Prøve nye ting

Medlemmene av Hollywood spiser middag sammen med de andre VVV-artistene idet jeg ankommer Landmark. Alaska er avslappet, bakoverlent i den hvite plaststolen mens han titter ut på det regnfulle bergensværet. Munter sitter Billie på andre siden av bordet og følger med når Paskalev slår seg ned i stolen ovenfor meg og slenger en tallerken på bordet. De virker entusiastiske, og ler mens Paskalev fortsetter en samtale han begynte på før jeg kom.

Bandmedlemmene har hver for seg etablert en stor fanskare og sluppet flere kritikerroste plater, men før de var Hollywood ble navnene deres ble ofte nevnt sammen da de har spilt på samme scene før. De har i flere år brukt hverandre i showene sine, og har fungert som en slags blandet organisme live. Om du drar på en Paskalev-konsert er det stor sjans for at du får med deg Alaska og Billie på scenen. Billie Van og Alaska er kjærester og har i tillegg jobbet sammen profesjonelt i mange år. Nå har artistene samlet prosjektene sine til Hollywood.

– Vi jobbet sammen på siste platen til Billie, og da var det en stund siden vi hadde jobbet så samlet. Vi har spilt mye sammen og vært delaktig i prosjektene til hverandre, men da vi jobbet på plata var vi veldig close, og vi synes det vi fikk til ble veldig bra. Vi opprettet bandet rundt samme tid som vi jobbet med Pure Emotions, sier Paskalev.

Mange muligheter

Billie Van slapp nevnte plate, Pure Emotions, for ett år siden. Paskalev slapp sin andre plate, Heavy, samme året, og Alaska var også ute med sin fjerde soloplate. De var alle klare for et nytt prosjekt.

– Vi begynte å føle litt på rutiner i solo-prosjektene, så vi hadde lyst på et nytt prosjekt som var mer moro. Vi ville ha litt mer fokus på å ha det gøy og prøve nye ting, forteller Alaska mens de andre nikker bekreftende.

De bestemte seg for å kalle seg Hollywood. Dette er et navn som i likhet med prosjektet kan brukes til så mange forskjellige ting, og jeg spør om det er et tema rundt dette.

– Jeg sa en gang at å kalle seg for Hollywood er som å kalle seg for Bibelen. Det er så mye som ligger i det navnet, så mange historier og skjebner. Det er så mye vi kan gjøre med det, sier Paskalev.

– Og det kler også så mange sjangere. Uansett om vi vil lage en countryplate eller en rockeplate, så funker det. Det er et veldig stort navn, men det er også så kjent at man kan gjøre det man vil med det, skyter Alaska inn.

Rom for guilty pleasures

Selv om artistene har sine individuelle stiler, ville de lage noe nytt med Hollywood. Dette blir deres måte å kunne ta inspirasjon fra andre plasser enn de originalt har gjort i sine tidligere solo-prosjekter.

– Når vi har sittet med våre egne soloprosjekter, har vi så stort fokus på de mer stramme idolene våre. De mer jordnære og kjære idolene. Men nå kan vi ta tak i litt andre ting, og lage et rom for «guilty pleasures», sier Paskalev mens han smiler lurt.

– Vi har heldigvis litt like «guilty pleasures», som sikkert er grunnen til at vi har jobbet så lenge sammen, kommer det fra Alaska.

Man kan høre i deres første singel, Monster, at dette er realiteten. Selv om særegenheten til hvert av medlemmene skinner klart gjennom i musikken, er det tydelig at dette er noe nytt. Når det er deres tur til å spille konsert på Vill Vill Vest senere samme kveld, fungerer alle tre som frontfigurer på scenen. Ulikt andre band har de en slags rullering på hvem som står på midten av scenen. Det hele gjør at alt føles som noe mye større.

Alaska gjør klart at dette bandet ikke betyr at solo-prosjektene deres er over, men at Hollywood vil være hovedfokuset nå fremover mot plateslipp og turné. Gruppen startet også opp sitt eget plateselskap i fjor kalt Braveheart Records, hvorunder de har sluppet sine siste plater, og hvor Hollywood også slippes.

– Det har vært en rød tråd gjennom vår karriere at om jeg spør Billie og Jonas om råd, så er det de jeg hører på. Jeg liker å ha de i ryggen når det gjelder musikk og estetikk, og det er alt jeg trenger, sier Paskalev.

Bandet forklarer at de sto med tre ferdige plater som skulle slippes nært hverandre, og fant ut at de ville gi dem ut selv. De forklarer at det er godt å kun være de tre, og på den måten slippe alle mellomleddene som tar tid i en stor musikkproduksjon.

– Det er også noen utfordringer ved det. Store selskaper hjelper til med å komme på de riktige spillelistene, så vi misser litt ut der, forklarer Alaska.

Det er altså tydelig at disse artistene elsker å jobbe sammen, og at dette samarbeidet virkelig fører til noe bra. Jeg forlater Hollywood og kjenner at forventingene til debut-platen er høye. Vi anmeldte konserten deres på Vill Vill Vest, som du kan lese på våre nettsider.