Et hjem, hjemmefra på Nordnes
Et koselig sted å gjemme seg fra høstregnet.
27. september 2018

Mot toppen av Nordnes finner du Klosteret kaffebar, med slagordet «Et hjem, hjemmefra». Dette passer plassen godt. Det er innredet med møbler som eier Grete Blom finner på Fretex og Finn, noe som gir en følelse av å sitte hjemme i stuen. Stemningen er uformell, og om man enten velger å ta en kaffe og spille ett av de mange spillene de har, eller ønsker en middag med en lokalbrygget øl til, er man på rett sted.

Menyen er sentrert rundt ferske råvarer, kortreist mat og dyrevelferd. Flere av rettene fås som vegetar eller vegansk, og for rettene som består av kjøtt er kaffebaren opptatt av at dyrene skal ha hatt et bra liv før de ender på fatet.

Lunsjmenyen består av fiskesuppe, tre forskjellige typer toast, omeletter, salater og en lunsjtallerken. Porsjonene varierer i størrelse, så for en med stor appetitt blir toasten i det minste laget. Lunsjtallerkenen som består av speilegg, toast, en lett salat og mer, vil derimot være passende for de fleste. Salaten, en gjenganger til rettene, er frisk, og dressingen og den syltede løken gir en ekstra dimensjon til et ellers enkelt tilbehør. Smakskombinasjonene på menyen er generelt velsmakende. Det finnes noe for enhver – om man er kjøtteter, planteeter, eller midt imellom.

På middagsmenyen finnes pastaretter og burgere som kan bestilles vegansk eller vegetarisk, og selvfølgelig deres spesialitet: fiskesuppe med torsk. Det er en god og varmende suppe som passer perfekt nå som høsten er her, og det er forståelig hvorfor den er deres bestselger. Middagsmenyen er velbalansert, og man finner noe for enhver smak hos Klosteret.

Selv om det er varslet endringer i menyen, vil fortsatt beholde fokuset på ferske råvarer og dyrevelferd. Grunnen til at menyen er i endring er det nye kokketeamet, samt et ønske om å reintrodusere husmor-kost og å ha en sesongbasert meny. Jeg fikk prate med kokken Chris Chapman, som gav en pekepinn på den nye menyen:

– Vi ønsker å spille mer på lag med årstidene. Bringe tilbake de norske rettene, men med en liten vri. Nå som høsten er her og vinteren nærmer seg, kommer det nye varmretter som lapskaus, lammegryte og fiskegrateng.

Lunsj frem til 15:00. Prisklasse: 50-180 kr

Middag etter 15:00. Prisklasse: 180-200 kr