Snabelkompetanse
Fenomenet dickpicks strekker seg på tvers av legning. Hvordan oppfattes det av homofile menn?
27. september 2018

Gutter sender ikke bare dickpicks til jenter, de kan også sende til andre gutter. Til nå har fokuset rundt dickpicks i stor grad vært rettet mot det heterofile miljøet. For å utforske alle sider av saken, har vi spurt en homofil mann som helst vil holde seg anonym om hans opplevelser rundt dickpicks. Redaksjonen kjenner innsenders identitet.

Mener du at dickpicks i det homofile miljøet er et utbredt problem?

Jeg tror mange opplever at uønskede dickpicks er et problem på sjekkeapper slik som Grindr. Måten man snakker til hverandre på disse appene er nokså problematisk. For eksempel har jeg flere ganger opplevd at folk kun sender «Sex?» i første melding, og jeg hadde ikke blitt overrasket dersom de sendte et dickpick som oppfølging hvis jeg ikke hadde blokkert dem.

Kvinner synes ofte at å motta dickpicks er ubehagelig og frekt, og noen kvinner forteller om å reagere på dickpicks med frykt. I hvor stor grad gjelder dette for homofile gutter også?

Jeg tror at menn synes det er mer ubehagelig enn skummelt å motta dickpicks de ikke har spurt om. Å sende dickpicks viser at man har svært liten sosial kompetanse, og man drar nok ikke mange gutter ved å sende bilder av snabelen med en gang sjansen byr seg. Dessverre kan jeg forestille meg at yngre gutter synes at å motta dickpicks er litt skummelt.

NRK publiserte artikkelen «– “Dickpicks” er en enorm misforståelse» 16. juni denne sommeren. Til artikkelen hadde en homofil gutt omtalt seg om dickpicks ved å sende inn en snap hvor han skrev at «majoriteten er inneforstått med at dette er noe som “skal” gjøres». Er du enig i dette utsagnet?

Han har nok blitt hjernevasket på en sjekkeapp. Det er ikke slik at alle homofile menn bare tenker på sex hele tiden, men i disse dager er kulturen rundt nettdating for homofile menn svært trist. Mange på sjekkeappene ønsker seg bare et ligg. Det er faktisk ikke nødvendig å sende dickpics eller nudes for å få seg ligg!

Noen LGBTQ+-kvinner opplever at heterofile menn forsøker å «korrigere» deres legning, altså å vende kvinnene om til å bli heteroseksuelle. Tror du det er et utbredt problem at LGBTQ+-kvinner blir forsøkt «korrigert» i form av å motta dickpicks?

Jeg har ikke personlig snakket med LGBTQ+-kvinner som har opplevd dette, men jeg kan forestille meg at både heterofile og homofile menn oppfører seg ubehagelig mot skeive kvinner. Dette er fordi kvinner stadig må kjempe mot patriarkiet. Menn som uttrykker sin seksualitet på usunne måter er dessverre en del av det vi som et samfunn må kjempe mot for å oppnå likestilling.