Ekko nr. 15
Vestlandets feteste festival for elektronisk musikk er tilbake. Her er en ikke-utfyllende liste over det du bør sjekke ut.
25. oktober 2018

Ekko-festivalen er rett rundt ­hjørnet, og det er duket for en heftig kavalkade med dundrende bass og sene kvelder. Årets festival er den femtende i rekken, og Ekko har etterhvert rukket å bli en solid aktør innenfor elektronisk musikk både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet ble festivalen i år inkludert på Resident Advisors liste over anbefalte festivaler i Europa. Her kommer Stoff sine anbefalinger til hva du må få med deg!

Legowelt. Foto: Pressefoto

Lørdag 27. november
Legowelt er en nederlandsk legende med øre for Chicago House og Acid. Se opp for romvesener og ­intergalaktisk kok. Elementer fra funk og breakbeat blandes sammen til dansbar suppe som må smakes. Dette kommer til å bli helt rått. Han holder også en «artist talk» dagen etter åpningsfesten for de interesserte.

En annen hollender som spiller denne kvelden er Panorama ­Bar-resident Steffi. Hun befinner seg i et musikalsk landskap ikke så alt for langt fra Legowelt, men med en større grad av «no-bullshit»-faktor.

Den tidligere gigoloen Jamal Moss, aka Hieroglyphic Being, kommer hele veien fra Chicago for å levere lo-fi, funky greier som garantert ­setter dansefoten i bevegelse.
I tillegg må vi ikke glemme de ­lokale heltene. Alle som har et forhold til bergenstechno bør vite hvem Thomas Urv er. Grunnleggeren av plateselskapet Ploink har satt Østre i fyr og flamme nok ganger til at vi vet at dette blir fett. Med seg har han med-ploinker Christian Tilt. Begge tilhører listen over de som har vært privilegerte nok til å spinne plater i technoens aller helligste, Berghain.
En annen lokal DJ vi kan anbefale er Trym, et ungt talent som spiller utenomjordiske set med høy faktor av «acid».

Onsdag 31. oktober
På selveste Halloween spiller den norske musikeren Kaada. Han er kjent for å gi fullstendig blanke i sjanger og form, og har laget musikk til en rekke internasjonale filmer. Nøyaktig hva vi kommer til å få høre er umulig å forutse, men det kan fort bli magisk.

Torsdag 1. november
Når vi først er inne på det eksperimentelle og rare, kan vi også anbefale Visible Cloaks. Den ­amerikanske duoen fra Portland spiller melodisk og vakker musikk som fort kan gi gåsehud når du hører det over byens beste lydanlegg.

Vilde Tuv skal også levere et bestillingsverk denne dagen. Hennes minimalistiske og til tider naive musikk har fått mye oppmerksomhet i den siste tiden, og vi ser frem til å høre hva hun har kokt ihop på bestilling fra Ekko.

Fredag 2. november

Den København-baserte (men norske) duoen Smerz leverer en minimalistisk blanding av R&B, pop og en rekke andre sjangere, ispedd vokalprestasjoner av høy klasse. Dette er en gruppe vi kommer til å høre mer av fremover.

Maria Davidson fra Canada har to hakk mer house i blandingen sin. Det er også en betydelig grad av minimalisme over lydbildet, og mange av låtene hennes trekker klare assosiasjoner til 80-talls synth-pop der trommemaskiner og arpeggios får kjøre sitt eget løp.

Lørdag 3. november
Den tunisiske DJen og produsenten Deena Abdelwashed tilbyr en alternativ og nyskapende tolkning av elektronisk musikk. Hun blander elementer fra den orientalske sjangeren dabke med industrielle rytmer og til tider jazz. Forvent deg heftig perkusjon og høy fløytefaktor.

Ejeca tar turen fra Nord-Irland og leverer pure down-to-earth techno og house. Dette er stilren, leken og dansbar musikk. Ingen store overraskelser her. Du vet hva du får, og det du får er bra.

Kort oppsummert er årets program solid. Er du av typen som irriterer deg over latterlig korte åpningstider kan vi informere om at både åpnings- og avslutningsfesten varer i åtte timer hver. Hvis du kun har muligheten til å dra én dag, dra på åpningsfesten.