Se og hør her og nå #13
26. oktober 2018

FILM: Eyes Wide Shut (1999) med Tom Cruise og Nicole Kidman. Ressigert av Stanley Kubrick

Kafeen Ambrosia, som ligger like ved Wergeland bybanestopp, har denne høsten Stanley Kubrick-tema på sin egen Trikkesløyfen Filmklubb. En av filmene som vises, Eyes Wide Shut, er en av mine personlige favoritter. Her spiller Tom Cruise en lege som oppdager at hans kone, kunstkuratoren spilt av Nicole Kidman, har fantasert om en annen mann. Dette fører til at han begir seg ut på en seksuell og moralsk reise. Filmen er preget av mystikk og hemmeligheter, og jeg har ikke annet å si enn at denne filmen passer perfekt nå som det begynner å bli mørkere.

SERIE: Maniac

Etter utallige anbefalinger, anmeldelser og oppstyr, har også jeg begynt å se på Maniac. Den amerikanske nyskapningen tar oss med inn i en surrealistisk og farmasøytisk prøvetesting av et legemiddel, som lover å permanent løse alle problemer uten bivirkninger. De to hovedkarakterene dras inn i en fantasiverden, hvor de skal konfrontere sine egne traumer. Dette blir spesielt vanskelig for Owen, som allerede sliter med en rekke vrangforestillinger.

Allerede etter å ha sjekket ut de første episodene, visste jeg at jeg måtte fortsette å se videre. Serien er visuelt estetisk, og bærer preg av symmetri, en rekke kule detaljer og har inspirasjonskilder som Stanley Kubrick og David Lynch. I etterkant sitter jeg igjen med en følelse av jeg vil se serien om igjen. Dersom du foretrekker en mer klassisk komiserie, ville jeg gått for den norske originalversjonen fra 2015.

MUSIKK: Okay Kaya

Hele sommeren har jeg hørt på debutalbumet til Okay Kaya, og dette tar jeg med meg videre inn i høsten. Spesielt låten Vampire, som kanskje har et av mine favorittsitater, «[…] his hand cold smelled of garlic, but looked like a vampire. To be honest they were not that nice.» Dette har festet seg fullstendig, trolig fordi det tar meg tilbake til vampyr-fascinasjonen fra ungdomsskolen. Vil også anbefale låtene Habitual Love og IUD fra samme album.

MUSIKK: Yaeji

Yaeji er enda en favoritt fra årets sommer, og en som virkelig utmerket seg på Øyafestivalen. Låta Raingurl, en av favorittene mine fra EPen, passer perfekt når du vandrer rundt i Bergens regnfulle gater, på vei til trening, fest, eller når du slår deg løs på dansegulvet.

YOUTUBE-VIDEO: Halloweenkostyme: Bølgen fra «Bølgen»

Høydepunktet med Halloween er når Youtubere lager såkalte «last minute halloween costume»-videoer. Nå har Norwaytwins, to tvillinger fra Moss som for tiden har blitt en av mine favorittkanaler på Youtube, laget et helt nydelig kostyme. I denne videoen ser vi 34 år gamle Guro sminke seg, klippe i stykker et stretchlaken, og så late som om hun er en bølge. Dette er selve høydepunktet i videoen, og du finner det fire minutter og trettisju sekunder ut i videoen.