Bergen Revels #28
Her er det bare å få på seg danseskoene og et ekstra lag med deo, for dette blir svett.
20. november 2018

Slutten av semesteret er for mange synonymt med seksuelt sølibat, edruelighet og en hverdag på lesesalen mer monoton enn en sort-hvitt-film fra månen. Da er det fint å bo i landets ­kulturhovedstad.

Det beste middel mot tristesse sies å være en god latter. I så fall bør du ta turen til Ricks fredag 23. november. Hit kommer nemlig landets kanskje morsomste mann, TORE SAGEN, samt en rekke andre stand-up-komikere for en fnisefylt aften av de sjeldne. ­FREDAGSTACOEN får du på Nedre Nygaard i forkant. Lineær-TV er jo ut, så Gullrekka kan du bare streame en annen dag.

Dagen derpå er det offisielt jul i B-byen. Få med deg noen hyggelige mennesker til Lille Lungegårdsvannet og ta del i LYSFESTEN. ­Ingenting sier jul som noen timer med fakler, ­julesang og sludd, sammen med tusenvis av skarrende bergensere.

Mandager er synonymt med gjengen i FILMKLUBBEN HUFF. Den 26. november er således intet unntak. Denne kvelden vises klassikeren DO THE RIGHT THING av SPIKE LEE. Filmen kretser rundt temaene fattigdom, rasekonflikt og skjeve samfunnsstrukturer, og er tragisk nok like aktuell i 2018 som for nesten 30 år siden. En must see!

Er du glad i bobler og brus? Da bør du ta turen innom Det Akademiske Kvarteret onsdag ­28. ­november for en brusende aften når nettopp årets siste BOBLER & BRUS arrangeres. Konseptet er enkelt: vinyler spinnes og leskende perler nytes. Muligens akkurat det du trenger midtukes. Sees der!
Torsdag 29. november er det tid for PERFECT SOUNDS FOREVER i Rasmus Meyers Allé #5. Hit kommer ELECTRIC EYE i anledning sin nyutgitte EP LIVE AT BLÅ. Gjør deg klar for en aften med psykedelisk dronerock og space-jazz av de sjeldne. Personlig er jeg ferdig med min aller siste eksamen denne dagen, så dette blir gledens på alle mulige måter!

Hva er fint? Hvorfor er noe stygt? Hvem ­bestemmer egentlig hva som er god og dårlig smak? Dette er noen av spørsmålene filosofene ­INGVILD ­TORSEN, ESPEN ­GAMLUND og ­STEINAR ­BØYUM skal prøve å besvare ­gjennom ­foredraget HVA VI SNAKKER OM NÅR VI ­SNAKKER OM SKJØNN­HET? Onsdag 5. ­desember på Litteraturhuset.

Ennå ikke gjort deg ferdig med julehandelen? På utkikk etter noe miljøvennlig og spesielt? ­Eller fortsatt blakk student på slutten av ­semesteret uten en eneste julegave i boks? Lørdag 8. ­desember kan muligens alle dine julesorger være forbi. Da arrangeres det nemlig JULEMARKED på Det Akademiske Kvarteret i regi av Kunst- og Designstudentene ved UiB. Som om ikke det var nok, kan du også stikke innom BERGEN ­FASHION ­MARKET på Østre.

Her er det bare å få på seg danseskoene og et ekstra lag med deo, for dette blir svett

Helgen før julaften er det vel verdt å forbli i ­Bergen for alle musikk og klubbinteresserte. Fredag 14. desember er det klart for LANDMARK END OF THE YEAR PARTY. Om noe prematurt, så er det en finfin dj-liste de har snekret sammen denne kvelden. Hit kommer blant annet SIMON ALEJANDRO, DJ MULTITATI, og AGENTURET, så her er det bare å få på seg danseskoene og et ekstra lag med deo, for dette blir svett. Om ikke det var motivasjon nok, så lages det ESPRESSO MARTINIS.

Dagen derpå kan du se Norges (sannsynligvis) beste live-act, KAKKMADDAFAKKA, på USF ­Verftet. Mer enn det trengs vel ikke å sies.

Siste tirsdag før helligdagene kicker inn håper jeg personlig det blir LAST TUESDAY på Café Legal. I så fall er det bare å glede seg til Alhambra-øl, Meskalin, digge snacks og smekkis stemning uti de små grå. Sees (forhåpentligvis) der.

IT’S SNOWING ON MY PIANO er landets kanskje mest solgte juleplate. År etter år forsvinner ­eksemplarene ut av butikkhyllene. Mannen bak, jazzlegenden BUGGE WESSELTOFT, inkorporerer platen onsdag 19. desember i Grieghallen. Julejazz av ypperste klasse.

Og med det er det jul!

Månedens bokanbefaling: MARCUS AURELIUS’ MEDITATIONS. En guide til livet, like god idag som for nesten 2000 år siden.

Epilog: Om en uke er jeg ferdig som student. I skrivende stund er jeg ferdig som skribent. I hvert fall i Stoff. Etter drøye to år med ­månedlig ­rapportering fra landets kulturhovedstad går turen østover, mot flate åser, solfylt klima og det som siden 1814 har vært maktens sentrum i denne tynntarmen av et land. Takk for meg!

Martin Hjelle er medisinstudent ved UiB. Han har tidligere vært radiovert i SRiB og delaktig i diverse studentorganisasjoner. Er ellers gründer av Trevarefabrikken i Henningsvær. Glad i ut­veksling og døde forfattere. Drømmer om å jobbe på polet.