r/dimensionjumping
Misfornøyd med livet? Hopp til en annen dimensjon, da vel!
20. november 2018

Kjære leser. Velkommen til denne utgavens Subreddit of the Month. Dersom dette ikke er en kjent, kjær og tradisjonsrik spalte for deg – kan det være fordi sjelen din nylig vandret fra én dimensjon til en annen? Kanskje. I motsatt tilfelle bør det forklares at dette er en spalte der vi utforsker spennende, sære og lett obskure samfunn på nettstedet Reddit. Denne måneden tar vi en titt på mulighetene for å hoppe mellom dimensjoner i multiverset. Kunne vært kult å kunne.

Hva er dimensjonshopping? Er det bokstavelig talt at vi flytt­er bevisstheten vår til en annen virkelighet? Er det en placebo-effekt som gjør oss mer effektive i vår virksomhet? Er det en slags bønn til universet, som enkelte ganger besvares? Er det en form for virkelighetsfordreiende magi?

Gode spørsmål, Reddit-bruker u/therudyshow! La oss kalle vedkommende for Rudy og bestemme oss for hankjønn (statistisk sett lurt). Rudy forteller at han ikke har svaret på disse spørsmålene, men at evnen til å dimensjonshoppe får ham til å føle seg både oppspilt og velsignet. Rudy henviser så til en av de mest tried-and-true metodene for ­dimensjonshopping – en metode som anbefales av flere brukere, og som de kaller «kopp-metoden». Kopp-metoden går ut på følgende:

Du setter to tomme kopper på­ ­kjøkkenbenken. På den ene skriver du en frase som definerer et negativt aspekt ved din nåværende ­dimensjon. Rudy skrev «middelmådighet». På den andre skriver du motsetningen til dette negative aspektet. Rudy skrev «fortreffelighet». Siden fyller du den negative koppen med vann, heller det over i den positive koppen og drikker det. Boom, baby.

For Rudy ble hoppet til en ny ­dimensjon etterfulgt av ny ild i brystet. Mange benytter seg ­imidlertid av dimensjonshopping til å oppnå mer håndgripelige ting. Som for eks­empel et jobbintervju, eller et ene­rom på college. Metodene varierer fra «uglemetoden», der du tegner en ugle på tv-skjermen din og siden ser ugler overalt, til «speil­metoden», der målet er å bytte plass med skikkelsen i speilet. Én bruker rapporterer til og med å ha foretatt et hopp gjennom et strengt regime bestående av meditasjon, lucid dreaming og hallusinogenet Psilocybin. Felles for alle metodene er at man fullt og helt må tro på muligheten og konseptet.

Stoff anbefaler alle med trang til virkelighetsflukt å sjekke ut r/DimensionJumping. Men, vær forsiktige – som alltid har medaljen en bakside. En ønsker for eksempel ikke å ende opp som brukeren u/calvodemier. Mannen våknet opp etter et hopp, og oppdaget til sin store skrekk at hans kone og barn var byttet ut med mennesker han aldri hadde sett før. Ikke optimalt.