Veldedighetsfest med ferske artister
På festivalen Indian Summer får du reddet verden.
23. januar 2019

Endagsfestivalen Indian Summer foregå på Østre og Victoria torsdag 24. januar. Vil de klare å skape en indisk sommer, en kveld med tropevarme, i det ellers kalde Bergensmørket? Stoff møter arrangørene Christer Dyngeland og Amund Valde for å bli bedre kjent med dem.

Alle og alt er nytt

Festivalkonseptet er helt nytt – Dyngeland og Valde begynte å legge planer for et knapt halvår siden. Dyngeland legger vekt på at de har valgt ut artister som de tror kommer til å bli store nå fremover:

– Noen av artistene jeg har endt opp med å like best, har faktisk vært oppvarming for en annen artist jeg i utgangspunktet gikk for å se. Jeg så for eksempel Kid Astray for første gang da de varmet opp for Lemaitre, og tenkte oh shit, hvem er disse? Det å skape sånne øyeblikk er definitivt et mål vi har.

– Jeg synes det konseptet at både vi og artistene våre er i oppstartsfasen, er utrolig kult. På den måten blir det et slags fellesskap. Musikk-Bergen hjelper hverandre, legger Valde til.

Guttene forteller også at de har forsøkt å booke et bredt spekter av artister. Blant disse nevnes Finding Neo (flinkisbandet med soulpreg), Chris Abolade og Wonder the Boy (to av Norges beste rappere ifølge Valde), Stenersen (ny lovende pop-solist) og SOLÅ (fet-soul-indiegreie).

Redder verden

I tillegg er hele festivalen også et veldedighetsprosjekt. En del av billettinntektene er nemlig tiltenkt støtte til skolegang for barn i en Indisk delstat, og prosjektet koordineres av bistandsorganisasjonen Glocal Aid.

– Det er en fet måte å tenke bistand på da, du redder verden på «default» bare ved å delta! roper Dyngeland begeistret.

Han har selv besøkt barna i India, og kan fortelle at befolkningen i området lever under uforutsigbare levekår fordi lokaløkonomien avhenger av at det er gode avlinger. I perioder med dårlige avlinger er barna nødt til å slutte på skolen og jobbe for at familien skal kunne ha nok penger for å overleve. Bistandsprosjektet går derfor ut på å støtte familiene slik at barna får gå på skole.

Festivalbåndet er også noe for seg selv. Hver av båndene har et unikt ID-nummer, og som festivaldeltaker vil du få et polaroidbilde av det indiske barnet som lagde det.

Festivalbåndet som gir deg god samvittighet på fylla.

Glansbilde

Det hele fremstår særdeles idealistisk og optimistisk: En nyoppstartet festival, med ferske artister, der penga til og med går til veldedighet!

Dyngeland og Valde er klare over at de starter på null som helt ferske festivalarrangører, men tror at konseptet og totalpakken er såpass god at folk ønsker å komme. Er verden klar for et humanistisk festivalkonseptet der bistand er «default»?

– Vi lover å skape skikkelig god stemning og en fet vibe inne på Østre og Victoria! Resultatet blir uten tvil en indian summer, smiler Christer.