Bergen Revels #29
Kong vinter ulmer fortsatt i gatene, men det er ingen grunn til å bare sitte inne og høre på Jokke.
14. februar 2019

Endelig. Snøen renner vekk raskere enn det forjettede storstipendet du husker fra semesterstart, og vi kan telle februar. Etter både inderlige og høflige gjensynspils er det tid for å tørke humleskummet fra kjakene og konsumere litt høykultur! Kong vinter ulmer fortsatt i gatene, men det er ingen grunn til å bare sitte inne og høre på Jokke.

Om du ikke har vært der ennå, så hadde KODE åpning av HELENE FRANKENTHALERS nye utstilling 8. februar, «WOODCUTS». Stikk innom, og ta med en termos med chai latte og noe gammel loff, så du i etterkant kan mate duene ved lillelungeren og tenke på livet.

Hvis du vil rise eller rose Stoffs nye sistesideskjender, finner du meg blant publikum på Litteraturhusets «SAMHANDLING ELLER SAMLEBÅND» mandag 11. februar, oppslukt i samtale om helsevesenets fremtid. Spennende, sier du? Kom tilbake dagen derpå når det spørres: «ER AVKRIMINALISERING OG RUSFOREBYGGING FORENELIG?».

Etter to deilige dager på Litteraturhuset, er det på tide med PREMIEREBONANZA. Onsdag er du fryktløs nok til å troppe opp på «HVEM ER REDD FOR VIRGINIA WOOLF?», når tidenes nachspiel skal gjenskapes på DNS. Torsdag 14. februar kan du feire kjærligheten, som alle andre dager i året, såklart, på CARTE BLANCHES urpremiere på danseforestillingen «KNOW HOWS»Studio Bergen, som handler om supermennesker og superhelter. Og er du et skikkelig supermenneske, kjære leser, så rekker du kanskje HAJK Hulen etterpå, som nettopp har sluppet den tøffe andreplata til gode kritikker i et skrytevegrende musikkanmelder-Norge. Når konserten er ferdig kan du drikke en “Bedre føtter” på Muskedunder, der Stoff-gjengen feirer VÅRENS FØRSTE UTGAVE.

 

LES OGSÅ: Det du må få med deg på LittfestBergen 

 

Er du sliten ennå? De neste dagene kan du trekke tilbake til Litteraturhuset, der årets LITTFEST foregår fra fredag 14. til søndag 17. februar. Få med deg iranske ASIEH AMINI og saudiarabiske HISSA HILAL fortelle om poesi og livet som kvinnelig kunstner i Midtøsten. Lørdag kveld kan du snike deg over til naboen, når MAURICE FULTON spiller opp til eksperimentell house på lydhuset Østre.

Ny uke, nye muligheter! Mandag 18. februar får vi et kjært gjensyn med Cronenberg-monstre når HUFF viser «THE FLY»Georgernes Verft. På tirsdag eller onsdag kan du pakke med svømmetøyet til skolen, og stikke «UTI TIL LUNSJ» for en billig penge hos AdO Arena. På torsdag blir du med den fine gjengen i HELLO til Grieghallen for å se BEETHOVENS «EROICA» og få deg en venn fra et annet land. På fredag kan du ta med din nye kamerat til månedens fest når KODE 2 arrangerer STENERSENS VAREHUS. Vorset tar dere på treårsfesten til TIK RECORDSLandmark. Dans hele natten, og om du ikke er utkjørt på lørdag, kan du «RAVE TO THE GRAVE»Hulen med gjengen i SISTA LÅTEN. På søndag kan du slappe av med PARIS, TEXASCinemateket.

Mandag 25. februar går Bergen inn i vinterferien, så ta deg en pause og STIKK TIL FJELLS (det er ikke i mangel på innsikt om kule events at jeg skriver dette, altså). Når du kommer solbrun og blid tilbake etter helgen, proppet full av Instagramanerkjennelse, vil du kjenne på en indre uro i fraværet av intellektuell stimuli. Slutt å tenke, og kom deg ut av huset! STUDENTERSAMFUNNETS jubileumsuke starter 4. mars, og temaet er den frie tanken. Hvor tror du den flykter? Du kan i alle fall flykte ned på Kvarteret, der du blant annet kan utfordre HEIDI NORDBY LUNDE til RETORISK DUELL! Ukens møter vil poppe opp på hemmelige adresser, så følg med på internettet for mer informasjon.

Den 6. mars starter også BOREALISFESTIVALEN, som byr på et mangfold av eksperimentell musikk gjennom uken. Her kan du oppleve musikk som du ikke visste at du likte, og som oppvarming kan du lese «TO JOMFRUER BLIR GJENFØDT» fra da Stoff infiltrerte festivalen for to år siden. 7. mars kan du VARME OPP TIL KVINNEDAGEN med «KNAUSGÅRD PÅ 90 MINUTTER», der LIV GULBRANDSEN saumfarer seksbindsverket MIN KAMP med feministiske lesebriller.

Fredag, 8. mars. Trenger du virkelig et tips i dag? KOM DEG I TOG og støtt opp om kvinnefrigjøringen! Det blir etterfest på Cornerteateret med VENSTREALLIANSEN, og på kvelden kan du se MULATU ASTATKE Bergen Jazzforum, også kalt «THE FATHER OF ETHIO-JAZZ». For en start på helgen! Lørdag 9. mars kan du feire STUDENTERSAMFUNNETS 85-ÅRSDAG i Grieghallen, og på søndag kan du drikke kaffe på Dromedar og glede deg til neste utgave av Stoff kommer.

Audun Brendbekken er internasjonalt anerkjent som menneske. Han studerer medisin i Bergen, og er tidligere sexguru i Stoff. På fritiden driver han et pikobryggeri, skyter zombier med kollektivet sitt og løper rundt i Bergen med madammen. Han er en typisk gemini.

 

LES OGSÅ: Audun Brendbekken – Stoffs egen sexguru