r/tulpas
Når ingen vil være venn med deg, og du tar saken i egne hender.
17. februar 2019

Dersom du er som meg, er du vant til å måtte håndtere familieselskapets nådeløse rettergang. Senest i jula ble jeg minnet på hvor søte jeg og fantasivenninnen min Twigi-Twigi hadde pleid å være sammen, i en tid da ensomheten fortonet seg annerledes enn Youtube-binge og fosterstilling. Twigi-Twigi var inkarnasjonen av den lillesøsteren jeg drømte om å få, og for øvrig var hun en kvige. Dette er noe man har hatt det mye gøy med i min familie.

Dersom du er som meg, skyr du imidlertid heller ingen midler for å beskytte din vaklende selvhøytidelighet. Og her er Reddit det perfekte våpen. På Reddit kan du være sikker på å finne en blodseriøs, pseudovitenskapelig subkultur dedikert til akkurat den sære greia du ble hetset for av onkel under multekremen. I mitt tilfelle ble r/tulpas redningen.

Som du kanskje allerede har skjønt, er r/tulpas en subreddit dedikert til fantasivenner. Eller, som de selv beskriver det – intelligent companions imagined into existence. For en tulpa er mer ekstrem enn en fantasivenn. Den er en selvstendig bevissthet, skapt og designet av et menneske til å tjene som følgesvenn, rådgiver og muse. Den har med andre ord egne følelser og meninger, slik at det blir omtrent som å ha en ekstra person bak pannebrasken. Hele tiden.

Konseptet kan minne litt om et idiotisk forsøk på å pådra seg mindre hyggelige psykiske lidelser, slik som schizofreni eller dissosiativ identitetsforstyrrelse, men frykt ikke. FAQ-en forsikrer om at tulpaer er vennligsinnede, og at de tross alt ikke kan ta over kroppen din uten at dere har øvd på det i forkant. Med litt øvelse kan dere imidlertid bytte på å ha kontroll over kroppen, og du kan til og med gi dem kontroll over utvalgte lemmer. Det står ikke noe om det i FAQ-en, men her er det utvilsomt potensiale for å krydre onanien litt. Dersom det høres fristende ut.

Jeg må understreke at dette er et fenomen som kanskje fortjener mer enn harselering og en innledende anekdote. Det kan for eksempel tenkes at en tulpa vil kunne være beskyttende for selvet, ved at den får deg til å føle deg spesiell og verdifull til tross for at du er ingen av delene. Ja, en skal ikke se bort ifra at selve skapelsesprosessen også kan være en stimulerende spirituell og fantasifull øvelse. Det var i hvertfall noe slikt jeg slang i trynet på onkelen min. Dessverre stoppet det ikke latteren.

 

LES OGSÅ: Skiskyt meg