Din guide til Borealis 2019
Usikker på hva du bør få med deg på årets beste festival for eksperimentell musikk?
5. mars 2019

Den 6. mars sparkes Borealis i gang for 15. gang. Nok en gang blir det fullspekket program med samtaler, performance, utstillinger og ikke minst masse musikk. Og ikke vær redd! Selv om eksperimentell musikk og utfordrende kunstuttrykk står i fokus er dette en festival som passer for absolutt alle som har et forhold til musikk, ikke bare Stoffjournalister på MDMA. Her er fire poster du absolutt burde få med deg.

Åpningskonsert: Bergen ↔ Ciudad de México
06.03 | 19:00-22:00 | USF Verftet

Er du en lidenskapelig tacospiser? Hektet på Paradise Hotel? Uansett hva slags emosjonelt bånd du har til Mexico burde du komme deg til Verftet og få med deg årets åpningskonsert. Borealis har hentet Mexico by til Bergen for å gi deg en opplevelse av moderne meksikansk musikkultur. BIT20 Ensemble og Liminar står på scenen for å leke seg med lyder, sjangre og tradisjoner, så er her det bare å la seg rive med.

Foto: Karla González Trevino

 

Beatrice Gibson: Deux Soeurs Qui Ne Sont Pas Soeurs
08.03 | 20:00-21:00 | Bergen Kino, Magnus Barfot (MB 1)

Kvinnedagen er en perfekt dag for å ta turen på kino og se Beatrice Gibsons film om feminisme, mangfold, sosial uro og pudler. Filmskaperen vil selv være tilstede for å snakke om filmen og svare på alt du lurer på om nettopp feminisme, mangfold, sosial uro og pudler. Gibson er en fransk-britisk kunstner som har en finger med i spillet på det meste som skjer på årets festival. I Bergen Kunsthall vises filmen I Couldn’t Sleep in My Dream ut mars, og Gibson deltar i samtale om prosjektet Sounding Bodies kl. 13:00 samme dag som filmvisningen. Alt anbefales!

Foto: Deux Soeurs Qui Ne Sont Pas Soeurs


Bad@maths + B L A C K I E + Juliana Huxtable + Ida Nerbø
09.03 | 22:00-02.30 | Bergen Kunsthall, Landmark

Lyst å kickstarte våren med en helt rå klubbopplevelse? Da bør du sette av lørdag kveld til et besøk på Landmark. Her blir det DJ-sets og konserter med høyt støynivå og intensitet. Spesielt “B L A C K I E… All Caps, With Spaces” kommer til å sørge for at du får både hakeslepp, bakoversveis og tinnitus som varer til mandag med en vill miks av jazz, rap og punk. Dra på Landmark, ha det gøy og få med deg kvelden som kommer til å gi naboklager fra halve Hordaland.

Foto: Michael Craft

Musikk for sjøbading
10.03 | 11:00-12:00 | Nordnes sjøbad

Ja, du hørte riktig – på festivalens siste dag er morgenen satt av til de som vil roe ned med et morgenbad og tilhørende musikk. Saksofonkvartetten Saxifraga og den meksikanske vokalisten Carmina Escobar spiller deilige toner, mens publikum kan dukke ned i det varme bassenget. Her er både badenymfer og landkrabber velkomne til en spennende symfoni av måkeskrik, plasking og samtidsmusikk. Det ryktes også om ostesmørbrød, suppe, varm sjokolade og te for kalde kropper. Som om ikke dette er nok, melder yr.no at bergensregnet vil glimre med sitt fravær denne søndagen.