Bergen Revels #30
Endelig er det mars, og vi kan offisielt begynne å pakke vekk vinterdepresjonen og raggsokkene.
11. mars 2019

Endelig er det mars, og vi kan offisielt begynne å pakke vekk vinterdepresjonen og raggsokkene. Om du også har overdosert på langrenn og leppepomade de siste ukene, er de kommende dagene en fin anledning til å rette et skråblikk mot moderskipet Norge. KVINNEFESTIVALEN I BERGEN har allerede pågått en stund, og onsdag 13. mars arrangeres foredragene «ABORTKAMP – MAKTKAMP» og «LIKELØNN OG ØKONOMISK FEMINISME» på Bergen Offentlige Bibliotek. Dagen derpå arrangerer KLIMAOPPRØRET I BERGEN streik og demonstrasjon for klima! Skulk forelesningen du uansett ikke hadde tenkt deg i, og meld fra at det er ugreit å koke kloden. På ettermiddagen kan du ta aktivismen og favorittprosaen din til Bergen Kunsthall, der poeten EILEEN MYLES har radikal lesesirkel og stille skriveøvelse for alle interesserte. Etterpå viser UNGE KUNSTKJENNERE filmen «THE SQUARE» på samme sted. Det blir snacks!

Fredag 15. mars har CHAIN WALLET releasekonsert for andreplaten sin på Landmark. Dagen etterpå kan du gå på premieren av Massenets opera WERTHER i Grieghallen om du føler deg i det amorøse hjørnet, eller trekke inn i mørket på Østre hvor finske ALEKSI PERÄLÄ og DJ IDA NERBØ snurrer plater. Helgen avsluttes uansett i Universitetsaulaen på søndag, der BERGEN UNGE KAMMERORKESTER med solist FRODE SKAG STORHEIM spiller MOZART, ELGAR og FINZI. Det gledes!

Endelig var det mandag igjen! Og hva er vel bedre enn å starte uken med nakenbading i Landåshallen? VESTLANDETS NATURISTFORENING holder hus her hver mandag, om du skulle få lyst til å svømme mer etter forrige måneds AdO-tips. Tirsdag 19. mars arrangerer SKEIVE STUDENTER åpen samling på Café Opera, og dagen etterpå kan du ta med favorittusjen din på AKKS-BINGO Apollon. Ka-ching! Helgen kan du tilbringe på USF Verftet, der filmfestivalen CINE LATINO omsvøper deg i søramerikansk film. Se dokumentaren om den tidligere uruguayanske presidenten José «Pepe» Mujica, og prisbelønte ROMA og MONOS. Et steinkast unna arrangerer BIT TEATERGARASJEN samme helg både live podcast-lytting om, og visning av, forestillingen «DARK NUMBERS». TEA TUPAJIC inviterer her Srebrenica-veteraner til å snakke om et mørkt kapittel i Europas nyere historie. Vil du heller bevege deg i helgen, er det gode muligheter for å røre på seg når BJØRN TORSKE spiller opp til gammal house på Café Opera på lørdag.

Etter en krevende helg for både sinn og lommebok, passer mandag 25. mars perfekt til å lene seg tilbake med gratisvisning av MULHOLLAND DRIVE hos HUFFGeorgernes Verft. Ta noen dager til å reflektere over David Lynchs forskrudde univers, så er du igjen klar til å dra ut når AIMING FOR ENRIKE inntar Hulen på torsdag. Hvis du hater musikk, kan du heller stikke på åpen dag på Brann Stadion denne torsdagen. GULLET SKA HEM! Helgen starter uansett hos DNS, der TEATERTJOMMI setter opp HENRIK IBSENS SAMLEDE VERKER PÅ 78 MINUTTER fredag kveld. Lørdag formiddag er det NEW AMIGOS LANGUAGE CAFÉ Bergen Offentlige Bibliotek, der du kan friske opp skolespansken eller lære noen strofer arabisk. Så kan du gå på ARABISK FILMFEST på kvelden, som foregår hele helgen på USF Verftet. Mashallah!

Første uken i april skjer det ingenting. Aprilsnarr! Det skjer masse, faktisk. Foruten å lure vennene dine, kan du på torsdag 4. april ta med sykkelen på FIKSEFEST hos Vel Bevart og innvie våren. Deretter sykler du raskere enn Virgil til Bergen Offentlige Bibliotek, der GISLE SELNES forteller om Dantes DEN GUDDOMMELIGE KOMEDIE. Lån med deg verket hjem etterpå! I helgen er det både SVØMMEFESTIVAL AdO og ROCKEFESTIVAL Viccen. Alternativt kan du ta sykkelen ut på Nordnes, og lese i din nylånte bok fra biblioteket. Mulighetene er endeløse, og neste Stoff er rett rundt hjørnet.

Audun Brendbekken er internasjonalt anerkjent som menneske. Han studerer medisin i Bergen, og er tidligere sexguru i Stoff. På fritiden driver han et pikobryggeri, skyter zombier med kollektivet sitt og løper rundt i Bergen med madammen. Han er en typisk gemini.