Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre #29
...dersom du skulle ha problemer med å finne det ut selv.
24. mars 2019
Foto: Nacho González Oramas

Herodes Falsk
Komiker, aktuell med En gang Herodes Falsk alltid Herodes Falsk på Lille Ole Bull

DRIKK ØL – Nok væske i kroppen er viktig, også i helga!

Alle er enige om at øl er menneskehetens mest betydningsfulle oppfinnelse. Noen påstår at hjulet også er viktig, men alle som har kunnet velge mellom et hjul og en øl, vet hvor dum den påstanden er. En ting jeg aldri blir lei av når det gjelder øl, er evnen til å gjøre selv de mest kjedelige mennesker interessante. Jeg elsker øl og jeg drikker øl hele dagen. De fleste studenter ville antakeligvis gjort det samme om det ikke hadde vært for at øldrikking får deg til å løpe på do hvert tiende minutt. Som hjemmeværende forfatter er ikke dette noe problem – men for studenter, taxisjåfører, fotballspillere, kirurger, brannmenn, piloter og jordmødre er det verre. Jeg vil derfor oppfordre alle studenter til å velge et yrke som kan utføres på do.

Øl skal drikkes som vann. Nok væske i kroppen er viktig, og øl hjelper deg med det så lenge du heller innpå mer enn du pisser ut. Hvis jeg ønsker å bli full, drikker jeg blank, kanarisk rom – og jeg drikker den bar. Jeg lærte å drikke rom av Alberto, naboen min. Han og jeg drakk to helflasker i bursdagen hans, og etterpå kjørte han meg hjem i en trillebår. Da jeg dagen etterpå spurte hvorfor han klarte å gå, og ikke jeg, svarte han: «Du satt og drakk, mens jeg stod oppreist. Du kan ikke sitte og drikke bart brennevin!»
Det er litt hardt å innrømme, men jeg ble over femti år før jeg skjønte hvorfor bardisker er konstruert slik at du må stå oppreist og drikke.

Foto: Linn Heidi Stokkedal

Tora Sanden Døskeland
Lyrikkdebutant, 2018

1. Finn din frem ditt indre joviale selv. Mørk og mystisk er så ut. Litt normal høflighet overfor menneskene rundt deg og ærlighet varer lengst. Gråting er også alltid innafor.
2. Ligg med folk. Kos deg med orgasmer og nakenhet. Se overstående punkt.
3. Sov masse – og fortell deg selv at det er en stille protest mot produktivitetshelvetet og evig vekst-paradigmet. Når du sover, forbruker du ikke. Miljøvennlig treat, og en liten protest som kan utøves hjemme.
4. Bli sint på systemet. Små, fattige enkeltmennesker prøver så godt de kan. Vegetarvennen din er ikke hykler med forklaringsbehov etter en boks makrell i tomat. Gi litt slack til menneskene og litt press til big corp.
5. Drit i å beholde barnsligheten. Trenger vi virkelig flere smilende gründertyper med evig nysgjerrighet uten evne til å forplikte seg til noe som helst?  Det er ok å være voksen selv om man er under tredve. Voksenrollen kan flexes. Mitt indre barn klatret ikke i trær, det satt på en stein og chillet.
6. Kutt opp grønnsaker. Det er avslappende. Bad i saltvann så ofte som overhode mulig.
7. Snakk med vennene dine. Ring dem. Skriv en mail. Plei fellesskapet over BSU-kontoen. Alltid.

Foto: Privat

Erik Bucher Johannessen
Ansvarlig redaktør i K7 Bulletin

Reis ut!

Du som leser denne teksten er sannsynligvis et sted i 20-årene. Du er kanskje student, og verden ligger for dine føtter. Vil du gjøre verden til et litt bedre sted? Benytt deg av mulighetene for utveksling skolen din tilbyr, og reis ut i verden.

Det er kanskje den beste medisinen vi har mot fordommer og fremmedfrykt. Og det eneste du trenger å gjøre, er å være åpen overfor andre mennesker. Kanskje lærer du ikke like mye av studiene ute, men du vil lære desto mer av menneskene og kulturene du møter på. Unngå den norske boblen. Gå ut av komfortsonen din. Heng med mennesker fra ulike land, og du vil få nye perspektiver – og kanskje lære litt mer om deg selv. Du vil oppdage at andre folk egentlig ikke er så forskjellige fra oss nordmenn. De har de samme drømmene og ønskene for livet.

Hvis ikke dette er grunner nok til å dra ut – tenk på de mer åpenbare oppsidene: billigere øl og bedre vær. Du slipper å regne bort i Europas våteste by for et semester.