Bergen Revels #31
Velkommen, deilige leser.
7. april 2019

Du som vet at selv om eksamensperioden snart står for tur, er det fortsatt gøyere med Møhlenquiz enn gamle MCQ-oppgaver. Eller kanskje du bare håper å treffe på det sagnomsuste laget Pølges Venner, eller få deg noen nye venner. Uansett om du vil på kviss eller verniss, så finner du ut av det her i jungeltelegrafen.

Våren er her, og med den kommer også kvitredilla for noen av oss. Tirsdag 9. april kan du ta med deg en drømmende bok, eksempelvis Knut Hamsuns Pan, og nyte en kaffekopp når Litteraturhuset arrangerer sitt ukentlige «ROM FOR LESING». På ettermiddagen arrangerer MEDISINERNES SEKSUALOPPLYSNING (MSO) seksuell og reproduktiv fagdag på Haukeland Sykehus, hvor du kan lære mer om seksualitet, gynekomasti og seksuell dysfunksjon. Spennende! Dagen derpå får du sjekket at vårflørten ikke har bydd på uønskede overraskelser i form av gonoré eller klamydia på KLAMYDIADAGEN med MSO på HVL og BI. På kvelden sluttføres sirkelen, når du er tilbake på Litteraturhuset for å høre OLAUG NILSSEN i samtalen «På troen løs: Tung tids tale»‚ om sin siste bok. Torsdag kan du gå i Grieghallen og høre BERGEN FILHARMONISKE ORKESTER (BFO) spille «Rachmaninovs tredje pianokonsert».

fredag 12. april skjer det noe for enhver. Om du ikke fikk billetter til originalkonserten, så har Hulen satt opp ekstrakonsert med Norges ledende progrock-eksperter MOTORPSYCHO i anledning deres henholdsvis 50- og 30-årsjubileum som konsertarrangør og band. På Cornerteateret arrangeres «POESIDIGG», og på Bergen Kunsthall er det vernissage for årets masterutstilling «EYES CLOSED, CALL ME» ved fakultetet for kunst, musikk og design. På lørdagskvelden blir det industriell tekno med HAJ300 og SAMBUCCA QUEEN på Landmark. Dagen derpå kan du sikre gratis snop ved å ri på et esel inn på Akvariet i Bergen, vifte med palmeblader og brutalt utkonkurrere byens barnehagebarn i jakten på PÅSKEKNASK PÅ AKVARIET. Heia deg!

Nå er endelig påskeferien her, og om du ikke drar til fjells for å sniffe blå swix, så er det mye kjekt å ta seg til i Bergen. Hele uken kan du høre lunsjkonserter av EDVARD GRIEG på i komponisthjemmet på Troldhaugen. Mandag 15. april er det gratisvisning av GAME OF THRONES på Bergen kino, og to dager senere kan du dra på ONSDAGSKLATRING med DNT UNG i Lehmkuhlhallen. Hvis du er glad i kirkemusikk er det langfredagskonsert med EDVARD GRIEG KOR i Bergen Domkirke. Påskemorgen kan du slukke sorgen i sjøen, når Bod 24 byr på kakao og håndklær til alle morgenbadere. Drist deg i alle fall uti før mai!

Nå som påskeferien er omme, kan du begynne å pugge internasjonalen og rette blikket mot arbeiderdagen og neste fridag. Varm opp med foredraget «Arbeiderlitteratur: seksualitet og klasse» av INGRID NESTÅS MATHISEN Bergen Offentlige Bibliotek, tirsdag 23. april. To dager senere er du tilbake i studierytmen, og da passer det fint med «After School Specials: As Long as It Takes» på Landmark. Hit kommer et knippe kunstnere, Carte Blanche-gjengen med en åpen prøve på sin kommende forestilling ECHO FLUX, og DJ JOHANISTYLE. Du kommer selvsagt rett hit fra Litteraturhuset og den spennende debatten «KLIMA OG KLASSE: hvem betaler prisen når Norge skal endres?» med dine nye venner fra klatregjengen i DNT Ung som om dagen kjemper en innbitt kamp mot vindmøller, for å ta det med Cervantes.  

Hele helgen arrangeres «B-OPEN: ÅPNE ATELIER», der lokale kunstnere letter på forhenget og inviterer deg inn på arbeidsrommet. Her finnes workshops for store og små. Gjør et dypdykk på internett i forkant, og finn ut hvilke kunstnere og atelierfellesskap du har mest lyst til å besøke! På kvelden lørdag 27. april skal du selvsagt til USF Verftet, hvor teknomirakelet PLOINK FESTIVAL går av stabelen for andre gang. På søndag kan du dra på «FASHION REVOLUTION WEEK: VÅRMARKED», og om kvelden besøker du Cinemateket som gir deg en fin avslutning på uken med «STUMFILMKONSERT: Njål Paulsberg/Filmene til Jean Painlevé».

Tirsdag 30. april kan du med gratis inngang finne nye skatter på Møbelbutikken TiT Art & Design, når «JAZZNATT» for femte gang arrangeres som oppvarming før NATTJAZZ. Etterpå kan du kjøpe en falafel og reflektere over hvor det bærer av med ungdommen mens du observerer et knippe russ iherdig forsøke å gruppepenetrere den blå steinen denne årets siste aprilnatt. Dagen derpå er du i solidaritetsmodus! Del broderlig av aeropresskaffen din med kollektivet, og finn frem noe rødt i klesskapet, eksempelvis den gamle Manchester-drakten fra glansdagene som uopplyst fotballidiot. Kjøp deg bussbillett med største rettskaffenhet på vei inn mot sentrum, og still opp til 1. MAITOG på Torgallmenningen.

Etter et par timers roping av ting som «føkk systemet!», «lik lønn for likt arbeid!» og «Norge ut av EM!», så trenger din såre strupe litt leskende arbeiderøl. Den finner du selvsagt hos «RØD PÅ LANDMARK», arrangert av studentpartiet Venstrealliansen. Siden dette er en politisk nøytral spalte, vil jeg minne om at det også er drikke i baren på Jakobs ål og at de internasjonale aksjemarkedene selvfølgelig er åpne på arbeidernes dag.

Torsdag 2. mai kan du smekte deg i en deilig samisk-engelsk elektro-pop, når ISÀK med stjernekampvinner og fjordaktivist ELLA MARIE spiller sitt nye album på Landmark. Og dagen etterpå fortsetter platefesten, når bergensbandet KONGLE har plateslipp på samme bar. I helgen kan du løpe halvmaraton på Stord, eller ta deg en tur ut til Arboretet i Bergen og feire at våren virkelig er her. Så er det bare å glede seg til semesterets siste utgave av Stoff.

Audun Brendbekken er internasjonalt anerkjent som menneske. Han studerer medisin i Bergen, og er tidligere sexguru i Stoff. På fritiden driver han et pikobryggeri, skyter zombier med kollektivet sitt og løper rundt i Bergen med madammen. Han er en typisk gemini.