Ung, fri og sommerlig
Det er kanskje ikke sommerferie helt enda, men gårsdagens slippfest for Ferieklubben ga i det minste en forsmak på tiden som er i vente.
30. mai 2019

Det dunkelt belyste og sjarmerende upolerte Skur 14 var stedet å være onsdag 29. mai da  startskuddet for musikkfestivalen Ferieklubben gikk av. Den intime atmosfæren ble bare understreket av en provisorisk bar i hjørnet og et backstage-område bak en gardin. Hyggen var høy, og aldersgrensen lav. Jeg har aldri sett så mye Grevens pærecider på ett og samme sted.

En kontinuerlig, organisk flyt av crew, artister og publikum skapte en følelse av spontanitet og sjarm. Konsertstemningen kom til uttrykk med et fargerikt lysshow og spesialeffekter på scenen. Røykmaskinen hadde en tendens til å sluke artistene, men hvis du så deg litt rundt, ga den også en opplevelse av å befinne seg i tåken på Ulriken rett før du går deg vill.

LES OGSÅ: Festivalsommeren 2019

Og tåken lå tung da Stenersen entret scenen med sine rolige og deilig rare ballader. Det var nedstrippet og på grensen til å være for langsomt for stemningen som hadde bygget seg opp fram til da, men indiepop med myke guttestemmer slår sjeldent feil, spesielt ikke for dette publikummet.

Neste artist: Ivo Lima. Han hadde med seg broren på vokal og gitar og en trommis, og spilte skjønt. Særlig kombinasjonen av hans og brorens stemmer skapte engleaktige harmonier. Det er ofte lett å overse trommisen, men denne gangen var det tydelig hvordan Alf Fylkesnes løftet det hele til et nytt nivå av stemning. Det var herlig å høre på.

Maria Træbakken fremførte litt hurtigere danselåter som la grunnlag for aldri så lite hoftevrikking og hodenikking. Om halvparten av rommet kjente henne eller om det bare var flere hardcore fans til stede kan være det samme, stemningen var upåklagelig, særlig under den poppete låten Unnskyld.

Ferieklubben viste frem tre av sine ferskeste fjes denne onsdagskvelden og det var deilig, frisk sommerstemning, til tross for regn og litt forutsigbar musikk. Ferieklubben er et ideelt sted å få med seg noen av Bergens nyoppdagede talenter, men festivalen har også flere etablerte artister på programmet, blant annet Lemaitre, Boy Pablo og Kakkmaddafakka. Denne lineupen er en man ikke vil gå glipp av, og særlig ikke når festivalen er gratis. Om resten av programmet blir en fortsettelse av den unge, frie og sommerlige stemningen jeg opplevde i går, er det bare å glede seg.

Ferieklubben er en gratisfestival på Koengen 21. – 23. juli tilknyttet The Tall Ships Races 2019.

 

LES OGSÅ: Månebedotten/Mørkerommets jubileumsutstilling – var det hele en drøm?