Festivalhøsten i Bergen 2019
Sommerværet forsvinner og høstregnet setter inn, men det finnes mye å glede seg til likevel.
29. august 2019

Ikke ta for gitt at du bor i verdens flotteste kulturby! La deg inspirere av høstens sammensurium av hyllester til mat, ull, hav, scenekunst, film og musikk i alle mulige sjangre. 

 

Bergen matfestival 30. august – 1. september 
Høstens festivalsesong kickstartes med Bergen matfestival og Bergen ølfestival den siste helgen i august. På matfestivalen kan du smake på den beste maten Vestlandet har å by på og kanskje få noen tips til gourmet på studentbudsjett av internasjonale kokkestjerner.

 

Bergen ølfestival 30. – 31. august 
Er du interessert i ølbrygging eller bare glad i øl? Få med deg foredrag, debatter, ølsmaking (!) og ikke minst kåring av “Årets hjemmebrygg” på Bergen ølfestival.

 

Passion for Ocean 31. august
Denne festivalen ble til som en hyllest til havet og har endelig kommet til Bergen. Festivalen gir et innblikk i marinbiologi, med tung vekt på bærekraft og løsninger for fremtiden. Du kan lage din egen båt, padle deg en tur på havet og mye mer – helt gratis! 

 

Bergen Fringe Festival 5. – 8. september
På Bergen Fringe Festival står grensesprengende scenekunst i fokus med blant annet dukketeater, kabaret, komedie og burlesk fra både norske og internasjonale aktører. Du kan for eksempel hjelpe John Michael med å destigmatisere døden ved å rekonstruere hans mors kjøttkakeoppskrift. 

 

Raptus – Bergen tegneseriefestival 13. – 15. september 
Glad i BOOM, POW, SMASH? Raptus finner sted på Bergen Offentlige Bibliotek og her kan du bli kjent med mer og mindre etablerte tegneserier og deres skapere. 

 

BIFF 25. september – 3. oktober
Bergen Internasjonale Filmfestival er den største filmfestivalen i Norge, og i år fyller den 20 år! BIFF viser en rekke dokumentarfilmer, men du vil også få se fiksjonsfilmer og Virtual Reality-utstillinger. 

 

Bergen strikkefestival 27. – 29. september
Ute etter inspirasjon til høstens strikkeprosjekt? Bergen strikkefestival tilbyr workshops og foredrag, samt et marked med utstillinger av garn i alle verdens farger. Slipp løs din indre kattunge.

 

Vill Vill Vest 26. -28. september
Musikkfestivalen Vill Vill Vest gir nye og aspirerende artister mulighet til å markere seg i musikkbransjen. Festivalen kan blant annet skryte av å ha bidratt til Sigrids verdensberømmelse.

 

Girl Interrupted Festival 5. oktober
USF Verftet blir fylt med god musikk og topp stemning denne lørdagskvelden! Dans og syng med til kjente artister som Isah, Daniel Kvammen, Linni og mange fler. 

 

Meteor internasjonale teaterfestival 17. – 26. oktober
10 dager med spennende underholdning og scenekunst. Den internasjonale teaterfestivalen tilbyr et dristig kunstnerisk program, samt seminarer og workshops for den spesielt interesserte. 

 

Ullveka (i hele Hordaland) 18. – 27. oktober
Er du ullnerd, strikkeentusiast eller bare en nybegynner med fårkjærlighet for fårikål? Ullveka feirer kjærligheten til ull med en uke fylt med strikking, utstillinger, kurs og fåredrag. 

 

EKKO 23. – 26. oktober
La deg lede inn i en verden av elektronisk musikk og samtidskunst. Ekkofestivalen kan love eksperimentell lyd og dansing dagen lang som lyser opp mørke oktoberkvelder. 

 

PIKSEL19 21. – 23. november
Med et mål om å ta tilbake kunstnerisk kontroll over teknologien, lar Piksel deg utforske elektronisk kunst og fri teknologi. Du kan få oppleve live koding, eksperimenter med lyd og få prøve deg på egenprodusert radio.