Kultureliten #33
Kunnskap og kunst, kake og kokain – Byen under skyen har mye å by på. Her er Stoffs utvalgte perler for den kommende måneden.
8. september 2019

De siste ukene har noen brølt for klimaet med Greta, andre har hevet nevene mot bompenger, mens enkelte ikke har gjort stort annet enn å latterliggjøre ytterpunktene. Uansett hvilken kategori du tilhører, er det helt greit. Kaoset er over og energien kan brukes på fornuftig vis. Hva med å la Institutt for aktiv psykoterapi motivere deg til å plukke opp romanen du har forsøkt å komme i gang med i et halvt år? ER DET SUNT Å LESE ROMANER? finner sted på Litteraturhuset 10. september.

Etter noen dager med nesen i boken er det på tide å vende blikket opp, og når jeg sier opp – så mener jeg opp. Det er 50 år siden Armstrong ble sitert inn i evigheten på månen, og i den forbindelse kan du torsdag 12. september bli med på en reise til universet (i alle fall så nært som studentbudsjettet tillater). I første del av konsertserien NESTE STEG vises nemlig bilder tatt av Hubble-teleskopet, mens Bergen Filharmoniske Orkester sørger for deilige, episke tonerekker komponert av Eric Whitacre.

Fredag 13. september er verten Kode, temaet KULTURNATT, inngangen gratis og utstillingene mange. Spaser gjennom I oss er det verdener, som omfatter nærmere 100 samlede verker av Munch, for så å bevege deg videre til Festsalen hvor det ryktes at stemningen skal være på topp. Chin-chin! Dagen derpå er det tid for BERGEN GATEFEST i Skostredet.

Tirsdag 17. september arrangeres STRIKK OG DRIKK, hvor du kan strikke, drikke, treffe nye folk og bidra til en god sak! Alt som strikkes gis nemlig til Frelsesarmeen, så her kan du slippe løs din indre strikkoman med god samvittighet.

BERGEN SYKKELFILMFESTIVAL skjer faktisk (?!) 18. september på Litteraturhuset, og temaet er transportsykkel. Dagen etter kan du vende tilbake for en oppsummering av LAKSENS HISTORIE. Hvis du sniker deg ut av lokalet litt tidlig kan du fange to laks på en krok og få med deg TORA på Lille Ole Bull. Hvem takker vel nei til en miks av blues, rock og pop?

21. september er dansens dag, og techno er ikke stikkordet. Det er nemlig tid for DEN STØRSTE SALSAFESTEN I BERGEN som starter med kurs i nybegynner-salsa og utvikler seg til dansegulv hvor du endelig kan bevege hoftene på ekte latinsk vis utover kvelden.

Helgen 27.-29. september er det nostalgi og våte drømmer på agendaen. Det starter med impro-drikkeleken FRIENDS – THE ONE WHERE EVERYONE DRINKSLille Ole Bull. Har du ikke vært på impro-drikkelek før? På tide å prøve. Videre er Bergen Filharmoniske på tapetet igjen, og verdensrommet fremdeles i vinden – denne gangen er det STAR WARS – A NEW HOPE som pryder lerretet mens orkesteret spiller filmmusikken. Vi holder oss i Grieghallen, for samme helg kommer våte drømmer  i oppfyllelse når den mannlige strippegruppen CHIPPENDALES gjentar fjorårets suksess. Hvorvidt det er politisk korrekt kan man jo spørre seg. Jeg drar uansett, så får du lure på om det er bak et feministisk skalkeskjul eller fullstendig skamløst. Forresten! BIFF er i gang, info finner du overalt.

Nok meningsløs moro. Gå hverdagen i møte med fred og kjærlighet i bakhodet. Start med HVA SNAKKER VI OM NÅR VI SNAKKER OM: KJÆRLIGHET, hvor glupe folk prøver å forklare det uforklarlige. Klimasnakk er fremdeles i vinden, og SAMPOLKONFERANSEN 2019: TEMPEN BRENNER er den perfekte anledning til å møte miljøaktivister som deg selv for å diskutere klima og samfunnsvitenskap. Ikke minst kan du finne veien tilbake til ditt kulturelle, samfunnsengasjerte selv gjennom FROM RUSSIA WITH LOVEDNS, som byr på russiske operafavoritter.

Det er 6. oktober og det nærmer seg slutten på Stoff-måneden. Du har gjort en god jobb med å fylle opp den kulturelle kvoten. Da er det fullt lov til å unne seg en runde med bærekraftig shopping på BERGEN FASHION MARKETVaskeriet. Tirsdag 7. oktober kan du avslutte med et rolig frokostseminar om MASKINLÆRING OG DECISION INTELLIGENCEMedia City. Kanskje du endelig får møte din indre ingeniør? Hvis ikke kan du trøste deg med at neste utgave av Stoff er rett rundt hjørnet.

 

LES OGSÅ: Festivalhøsten i Bergen 2019