Månedens debutant: Snorrongen
Fra følelser og fengsel til melodramatisk gangsterrap.
9. september 2019

Denne høsten slipper Snorre Svensson, Snorrongen, den kontrastfylte EPen «Rennestein saga». Der skildrer han verden sett gjennom egne øyne – før og etter fengsel.

Hvem er du som artist og hva inspirerer deg?

– Som artist prøver jeg å være ærlig, variert og autentisk. Jeg ser på meg selv som en som byr på seg selv og som tør å være kompromissløs. Musikken er uten tvil inspirert av livet mitt og tar mye utgangspunkt i hvordan jeg ser på verden.

Hvordan vil du beskrive musikken din?

– Akkurat nå er jeg sjangerløs, men det er rapping jeg kan.

Så ikke helt sjangerløst?

– Jeg liker å kombinere litt ulike stiler. Musikken min er reflektert, men jeg vil si nøkkelordene er melodramatisk gangsterrap.

Hva er melodramatisk gangsterrap?

– Jeg forteller om ting som kanskje kan være litt fjernt for den gjennomsnittlige nordmannen, på en ganske følelsesladet måte.

Du kom nylig ut av fengsel, hvordan har det hatt innflytelse på musikken din? 

– Jeg satt inne i 19 måneder, hovedsakelig for narkotikakriminalitet, og brukte mye tid på musikken. På Bjørgvin var det et studio, så jeg brukte egentlig tiden på å lage beats og skrive. Hvis folk kom inn og hadde lyst til å rappe, kunne jeg hjelpe dem litt, så det var ganske chill stemning der. Etter at jeg slapp ut har jeg brutt med det gamle miljøet og jobber enda mer med musikken enn før.

Denne høsten slippes EPen «Rennestein Saga». Lagde du mange av låtene da du satt inne?

– Flere av låtene til EPen har vært klare siden 2017. Nå har vi fått perfeksjonert dem litt, sier kompis og produsent Sjur Svensen.

– Å sitte inne gjorde at jeg måtte vente med å gi ut noe mer, men på en måte var det helt riktig. Det har vært en lærepenge, sier Snorre.

– Det skaper egentlig en stor kontrast i låtene. Det som er spilt inn før han satt inne er mye mørkere, i mens det vi har laget i ettertid kanskje er mer energisk. EP-en blir en blanding av før og etter fengsel, og det tror jeg kan bli en fin balanse, sier Sjur.

Hvorfor kaller du deg Snorrongen? 

– Navnet har vært med meg så lenge jeg kan huske. Det er ikke så selvhøytidelig. Før ga jeg ut musikk på Youtube under navnet Snorre, men de som kjenner meg kaller meg bare «Ongen». Musikken som kommer nå er helt annerledes, så det føltes som riktig tid å skifte navn på.

Sent i august ga du ut singelen «Samme Rom». Kan du fortelle litt om den? 

– «Samme rom» er en låt fra 2017. Den handler om å være fanget, og ble spilt inn i en sykt hektisk periode av livet mitt. I den villeste perioden faktisk, så det er mye følelser i de opptakene.

Hvilke følelser?

– Sinne, frustrasjon og håpløshet. På den tiden var jeg fanget i rus og skulle i tillegg bli pappa. Teksten består bare av rundt 22 ord, men sier mye om livet mitt.

– Det er noe av det som er fint med låten – at det er så lite tekst og at den kan tolkes på ulike måter. Vi prøvde å spille inn forskjellige vers, men det føltes bare ikke helt riktig, sier Sjur.

– Jeg synger på norsk, uten tvil, for alltid. Det hadde vært helt unaturlig å gjøre det på engelsk.

Hvorfor ikke gå over til engelsk?

– Norsk, uten tvil, for alltid. Det hadde vært helt unaturlig å gjøre det på engelsk. Det handler så mye om hva jeg føler og tenker, så jeg uttrykker meg best på norsk.

 

Er målet å gi ut plate?

– Vi kaller det bare en EP. Det er så skummelt å kalle det et album, det er for tidlig. Folk bruker jo ti år på å gi ut et debutalbum, sier Sjur.

Hva skiller Snorrongen fra andre Bergensrappere? 

– Jeg vil ikke være en typisk bergensrapper. Jeg er jo fra Bergen og rapper, men føler at jeg har litt mer å komme med enn mange andre.

På hvilken måte? 

– Det er bare én ongen.

 

LES OGSÅ: Depresnos dobbeldebut