Vill Vill Vest, dag to
Stemningsrapport: boblende jazz på Landmark, stappfullt på Vestre og Bjørn Torske som rømmer fra paparazzien.
28. september 2019

Bangkok Lingo på Landmark
Foto: Elsa Enestig


Kvelden begynner med et smell på Landmark. Det er svingende og energisk fra første tone fra kvintetten, og det er tett blant hodene som nikker med. Forventningene bygges, hint av frijazz og kontrollert råskap gis før publikum slippes fri midtveis. Når trompetisten får skinne, skinner vi.

Dragongirl på Vestre
Foto: Simen Peder Aksnes Aarli

Den Oslobaserte nykomlingen har blitt satt opp på festivalens minste scene. Mye tyder på at arrangøren har veid scenevalget for lett, lokalet er stappfullt! Det er varierte produksjoner hvor det på lekkert vis veksles mellom elementer fra mange av klubbmusikkens ulike sjangre. Dette er et interessant tilskudd til den norske klubbscenen, og vi gleder oss til å følge med i fortsettelsen.

 

Billy Meier på Landmark
Foto: Elsa Enestig


Småpraten stilner idet vi hører lyden av naturen. Fløyter. Fugler. Vi vet ikke. Så blir det brått taktfast i bunn. Litt mikrofontrøbbel underveis, men discohjelmer veier opp for det meste. Melodiske stykker trollbinder publikum. Vi står sammen i bobler og spacejazz. Dette er det vi ikke visste vi trengte, som følger oss hele veien hjem.

SASSY 009 på Østre
Foto: Simen Peder Aksnes Aarli


En horde av forventningsfulle festivalgjengere har trukket inn i Østres mørke lokaler. Sassy 009, som høsten 2017 slapp den kritikerroste EPen
Do you mind, har gått fra å være trio til å bli Sunniva Lindgaards eget elektronikaprosjekt. Åpningen er strålende, et flott elektronisk lydbilde, og det gjennomførte sceneshowet trollbinder publikum. Konserten tar derimot aldri helt av. Publikum savner flere av de gamle låtene som kurerte vinterdepresjonen i 2017. 

Havene på Landmark
Foto: Martin Borge


Publikum er varme i trøyen, og med på leken. Amalie Holt Kleives myke vokal tar oss med på en reise, mens de visuelle effektene holder oss på Landmark. Dette er mindre et show, og mer en opplevelse. Når de introduserer siste låt i settet som
 «kjempegøy», er vi klare.

 

Bjørn Torske på Østre
Foto: Ådne Dyrnesli


Stoff møtte på Bjørn Torske utenfor butikken tidligere på ettermiddagen. Forespørselen om et kort videointervju ble høflig avslått fordi han hadde det travelt, og han hastet hjemover. Forberedelsene har vært gode – Bjørn Torske har funnet frem sanger med varierte rytmer som får publikum til å riste ordentlig løs. Tromsøværingen leverer kvalitet fra første til siste låt!

LES OGSÅ: Stoffs anmelder dag én på Vill Vill Vest 2019