Kultureliten #34
Kunnskap og kunst, kake og kokain – Byen under skyen har mye å by på. Stoff presenterer månedens utvalgte perler.
6. oktober 2019

Favorittbyen har blitt fargerik, de fleste begynner å falle inn i rutiner og vi har med det trådt inn i en ny årstid. Kultureliten har imidlertid bedre ting å gjøre enn å krype under pleddet og slå på TVen. Det starter allerede 8. oktober – det er siste sjanse til å få med seg teaterstykket HOLD OM MEG på Dr Wiesener.

9. oktober starter RAUS-festivalen i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. Tre dager med bra musikk og kule foredrag til en billig pris er noe vi vil ha mer av. Ja til mer fokus på psykisk helse (fra andre enn bloggere med sosial angst)!

Dersom du mot all formodning skulle komme til å bli lei av gode formål når det nærmer seg slutten, kan du lørdag 12. oktober ta turen innom PLOINK på Østre. Elektronisk musikk med visuelle innslag og publikum i rytmiske følelsesutbrudd på dansegulvet høres ut som en god avslutning på en meningsfull helg.

I tilfelle du ikke har fått det med deg: ÅPNINGEN AV UNIVERSITETSMUSEET mandag 14. oktober. Dagen etterpå blir det (gratis) DANS OG DJ-KURS med Jungelen ung, bare fordi det høres sinnsykt gøy ut – for dere under 25 som er åpen for å trosse komfortsonen og lære litt om breakdance og DJ-ing.

Fredag 18. oktober spiller dessuten dePresno på Kvarteret. Lørdag feires 10-årsjubileet til TEDxBergen med det ambisiøse temaet «Overcoming Obstacles». Blir du ikke giret av  motivasjonsprekener? Da kan du heller stikke innom HVA ER GOD HELSE? NÅR SKOLEMEDISIN MØTER VAKSINEMOTSTAND. Avslutt helgen med å begi deg ut på en dagstur over Puddefjordsbroen, for søndag 20. oktober finnes det hummus, falafel og gode vibber på PALESTINSK NABOFROKOST. Kanskje været tillater en tur opp Løvstakken etterpå? Hvis ikke tilbyr Bergen Assembly GRATIS OMVISNING.

Tirsdag 22. oktober er det tid for SAMISKE FILMER på Cinemateket, hvor fire filmer vises over to dager. Onsdag 23. oktober går EKKO-FESTIVALEN av stabelen: Eksperimentell elektronisk musikk til folket! 24. oktober skulkes forelesninger for feminisme og en av det 20. århundres kuleste kunstnere: LITTERÆR LUNSJ OM FRIDA KAHLO med kunstformidler Renate Rivedal. Lørdag 26. oktober kan du se Bergen nedenfra på KURS I FRIDYKKING. Natt til 27. oktober går vi offisielt vintertiden i møte. Innta sengene!

Tirsdag 29. oktober beveger vi oss til Hordaland kunstsenter for å lytte til musikk med rare instrumenter på BOREALIS LISTENING CLUB (NB! For spesielt interesserte). Dagen etterpå kan du gå halloween i møte på en sofistikert måte gjennom OM DØDEN I KUNSTEN på Bergen Offentlige Bibliotek. Fredag 1. november holdes foredraget PADLING I ARKTISK GRENSELAND av en gjeng på fem som faktisk har padlet i arktisk grenseland. Dagen derpå spiller rock-duoen BRENN. på Underlig. Helgen avsluttes søndag 3. november med en krysning av mennesker, dyr og teknologi i utstillingen FULL FLEX av Håkon Holm-Olsen.

5. november kan nok en kulturmåned avsluttes med JAM på Kronbar. Ta noen øl, spill hvis du kan, syng om du vil og smil litt ekstra bredt. Stoff skal nemlig redde deg fra det overveldende mørket med en ekstra tykk utgave på tirsdag.

 

LES OGSÅ: Kultureliten #33