Helsequiz
Høsten er høysesong for forkjølelse. Etter at jeg sa opp fastlegen min som følge av feildiagnostisering forrige måned har jeg fått øynene opp for en ny verden: alternativ medisin.
7. oktober 2019

QUIZ

1. Karrieremedisinere og såkalte «vanlige» leger vil kanskje ikke være enige, men jeg vil påstå at den vanligste sykdommen blant unge voksne i Norge i dag er fyllesyke. Kroppen din reagerer naturligvis dårlig på en fuktig kveld med høy flaskeføring, men hvilket pulverisert dyrehorn vil ifølge tradisjonell asiatisk medisin kurere fyllesyke?

2. Noe annet karrieremedisinere nekter å snakke om er energinivå. Etter surfing på diverse internettforum har jeg funnet ut at sykdom egentlig kommer av ubalanse i energien fra de ulike balansesentrene i kroppen din. Energien, eller «urkraften» vår, kommer fra stjernene. Stjernetegnet Krepsen er forbundet med kraften fra månen. Hvilke måneder kan du være født i med dette stjernetegnet? Bonuspoeng om du vet tegnets engelske navn.

3. Homeopati er en undervurdert behandlingsform. Det viser seg nemlig at homeopatiske behandlinger fungerer like godt som skolemedisin. I første episode av NRK-serien Uti vår hage maler de såkalte «humoristene» Bård, Harald og Atle et svært unyansert bilde av nettopp homeopatisk behandling. Hvilket fremkomstmiddel benytter homeopatene i første episode av Uti vår hage seg av?

4. Jeg blir på dette punktet i quizen nødt til å understreke at en opplyst samtale om medisin og behandling er en av de viktigste faktorene til god folkehelse. Folk flest burde undersøke hva alternative behandlingsmetoder kan gjøre for dem, og slutte å stole blindt på fastleger, legemiddelfirmaer og andre lurendreiere som bare vil tjene penger. Hvor mye koster en pakke Paracet på Apotek 1? Slingringsmonn på kr 1.

5. Telefonnummeret mitt er 986 13 025, og jeg hadde satt pris på om de som ønsker tok kontakt med meg for å få et billigere alternativ til smertedempende og kreftforebyggende behandling. Jeg selger te brygget på bjørnekjeksrøtter for bare 39 kr pr. desiliter. Ikke få hodepine av neste spørsmål: Hvilken naturbasert stammereligion stammer ordet zombie fra? Bonuspoeng hvis du vet i hvilken James Bond-film helten må ta et oppgjør med akkurat denne religiøse tradisjonen.

6. Energien min gir meg dragninger mot filmens verden og ikke minst filmfakta, som jeg vet alle quizelskere digger. Jeg blir simpelthen nødt til å spørre: Hvilken filmregissør og tilhenger av transcendentalmeditasjon står bak TV-serien Twin Peaks?

7. Jeg har ennå ikke funnet den korrekte behandlingen for ubehagelighetene jeg pådro meg i Thailand. Alt jeg vet – noe legen min aldri fortalte meg – er at ubalansen i fordøyelsessystemet mitt skyldes at jordens naturkraft er i klinsj med Uranus’ bane. Dette er noe en med min astrale personlighet er svært sensitiv for. Hvilken babyspisende gresk gud er avkommet av Uranos og Gaia?

8. Shaman Durek er en å se opp til. Han er klarsynt og i kontakt med sin indre kraft. Jeg aspirerer med min nyoppdagede ekspertise på urtemedisin (se kontaktinfo over for kjøp) til å bli like kjent og karismatisk som denne mannen. Hvor mange følgere har Shaman Durek på Instagram? Slingringsmonn på 10 000 og bonuspoeng hvis du husker hans fulle navn.

9. Alle mennesker har sitt eget spirit animal. Dette manifesterer seg i drømmene og korresponderer med din skjebne og personlighet. Jeg selv er knyttet til tigeren, som symboliserer viljestyrke og problemløsing. I videospillet Red Dead Redemption 2 blir hovedpersonens moralske handlinger speilet i drømmer om to dyr. Hvilke?

10. På lik linje med meg har denne hovedpersonen hatt sitt å stri med på helsefronten. En sunn kropp er dessverre ikke billig. Heldigvis selger jeg også krystaller som gir positiv naturenergi og renser sjelen din for onde ånders påvirkningskraft. Ta gjerne kontakt. Siste spørsmål: Mange mener at menneskekroppen har syv chakraer (energisentre), men vet du hvor mange chakraer man egentlig har, ifølge tradisjonell hindumedisin?

 

Fasit: 1. Nesehorn 2. Juni og juli, Cancer 3. Helikopter 4. 49 kroner 5. Voodoo, Live and Let Die 6. David Lynch 7. Kronos 8. Per 4. oktober: 136 000, Durek Verrett 9. Hjort og prærieulv 10. 114

 

LES OGSÅ: Superquiz