Harry Potter- og politikkquiz
Ingen quiz uten Harry Potter når jeg får bestemme. For øvrig ser jeg på Nytt på Nytt iblant.
17. februar 2020

QUIZ

 1.  Som du kanskje har fått med deg, gikk FrP ut av regjering i januar. Alt på grunn av en IS-kvinne og hennes barn. Hva heter leiren i Syria de ble hentet ut fra?

   

   

 2. «Morna Siv» er visst synonymt med «velkommen hjem, Hareide.» Hvilken ministerpost har han fått?

   

   

 3. Apropos ustabilitet, hvor mange ministerposter har Sylvi Listhaug hatt siden 2018? Pluss i boken hvis du kan nevne alle i riktig rekkefølge.

   

   

 4. Min favorittminister er også ganske ustabil, og gjorde ikke en særlig god jobb. Han var magiminister de fire første årene i Harry Potter-serien. Hva heter han?

   

   

 5. La oss stabilisere litt med et gratispoeng: Hvor mange bøker og filmer består J.K. Rowlings serie av?

   

   

 6.  Det var litt for lett, kanskje. Vi øker nivået. Hvilket lag spiller Harry mot i sin aller første rumpeldunkkamp?

   

   

 7. Jeg vet ikke med deg, men for meg føles det som Solberg-regjeringen (i en eller annen form) har sittet i hundre år. Den har ikke det, men for hundre år siden satt det en regjering i kun ett år. Hva het den, og hvilke to partier besto den av?

   

   

 8. Hvilke farger kjennetegner huset Ravnklo? Hint: Jeg kommer alltid på tredjeplass i alt jeg konkurrerer i. Det er en forbannelse.

   

   

 9. Sperregrenseforbannelsens parti er nok Venstre. Som eneste parti noensinne har de oppnådd kunststykket 3,9% oppslutning ved Stortingsvalg hele 3 ganger. Auch. Forbannelsen begynte muligens å smyge seg frem allerede i 1973 etter at hvilken kampsak hadde splittet Venstre i 1972?

   

   

 10. I 2009 ble partienes beste og verste valgkampslagord vurdert i en artikkel i NRK. Hvilket parti hadde slagordet «Trygghet og optimisme», som Kjell Terje Ringdal vurderte som «like fantasifullt som “god jul og godt nyttår”»?


 11. Trygghet og optimismes onde tvillinger heter tante Petunia og onkel Wiktor, og bor på hvilken adresse?

   

 12. J.K. Rowling bodde i Edinburgh mens hun skrev Harry Potter-serien, og har dermed latt seg inspirere av diverse bygninger og gater i denne byen. Jeg har dermed også vært her to ganger det siste året for å føle meg hel igjen. Hva heter gaten i Edinburgh som sies å være inspirasjonen til Diagonallmenningen? Gratis tips: Reis dit. Den er alt du ser etter i en gate.


 13. Alt du ser etter i et skjegg kan du finne inn dørene på rektors kontor på Galtvort. Hva er Humlesnurrs fulle navn?

   

 14. Kjært barn har mange navn, som for eksempel Filippinenes ganske kontroversielle president. Noen kaller ham “Sørøst-Asias Donald Trump”. Andre ville kanskje kalt ham “He-Who-Must-Not-Be-Named”. Hva er hans faktiske navn? 15. La oss runde av med et siste spørsmål om Store P — den modige, men også litt dumme fyren vi alle elsker. Når har Harry Potter bursdag? Årstall også, takk. Hint: Han har rundt år i år.

 

Fasit:

1) al-Hol. 2) Samferdselsminister. 3) 4 stykk, 1: Innvandrings og integreringsminister, 2: Justis, beredskaps og innvandringsminister, 3: Eldre- og folkehelseminister og 4: Olje- og energiminister. 4) Kornelius Bloeuf/Cornelius Fudge. 5) 7 bøker, 8 filmer. 6) Smygard. 7) Otto Bahr Halvorsens første regjering (21.06 1920-22.06 1921). Den besto av Høyre og Frisinnede Venstre. 8) Blå og bronse. 9) Ja eller nei til Det europeiske fellesskap(I dag EU). 10) Høyre. 11) Hekkveien 4, Søndre Syting, Surrey/4 Privet Drive, Little Whinging, Surrey. 12) Victoria Street. 13) Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore. 14) Rodrigo Duterte. 15) 31. juli 1980.

 

 

LES OGSÅ: Livsquiz