Tre kule forteller deg hva du skal gjøre #37
…dersom du skulle ha problemer med å finne det ut selv.
16. mars 2020

Emilie Roll
Grunnlegger av The Gaia Gang

Breathe in. Breathe out. Slow the f’ down.

Ta noen dype pust, slapp av i kroppen og la tankene stilne. Prøv å bare være, og finn din indre ro. Feels pretty good, right?

Forskning har vist at meditasjon gir 5 ganger så dyp avspenning som søvn, og en «god pust i bakken» endrer nervesystemet fra fight-or-flight modus til rest-and-digest. Stress is all around us, så for å koble oss av det evige jaget, (som kommer i alle type former: studier, jobb, alt vi må og skal) så kan en meditasjon gjøre underverker for å finne roen. Det vil også gjøre det lettere å se ting klarere, både hvem man er og hva som faktisk er viktig for en.

Det siste halvåret har jeg fått kjenne på hvordan stress kan påvirke både kropp og sinn negativt. Ved å meditere daglig har jeg funnet tilbake til en deilig balanse, og føler meg mye tryggere på hvem jeg er, min egen kraft og veien videre.

Pust inn. Pust ut. Stopp opp, vær tilstede, ikke bare rush gjennom livet. Jeger all in for balanse, tilstedeværelse og nytelse. Do your meditation, people!

Jan Eivind Bertelsen,
Trommeslager i Fjorden baby og fotograf

Helt om natten, helt om dagen.

Du leter etter deg selv blant byens barer. Flaskene blinker som små diamanter – Det er trylledrikken som gjør deg til en superhelt. Du lever for øyeblikkene. Blikkene som brenner seg fast i øyelokket. Du lever for ekstasen når du blir pakket inn i frekvenser fra svære høyttalere.

Men så våkner du kanskje for sent på en sofa et ukjent sted, og du må bære deg selv gjennom denne jungelen vi kaller en by. Det er ikke lørdag engang. Det er tirsdag og du skulle vært et annet sted, så du karrer deg forbi mylderet av superhelter på vei inn i auditoriumet, dette akvariumet med undervannsfolk, alger i herbarium. De snakker, men du vet ikke hva de sier.

Uansett hvor du er, hva du gjør, hvorfor du gjør som du gjør, hvem du snakker med, hvordan du snakker til de. Du er dine valg.

Velg oppsig, velg kjærligheten, velg livet.

Yunus Daar
Manager, A&R og partner, Nora Collective AS

Spør deg selv: Hva er det verden trenger av meg? Hva kan jeg bidra med?

 Eneste jeg har og si er: 

Bli rik. Ja, bli rik på god og sunn mat, god helse, gode rutiner, kunnskap, erfaringer, kollegaer, venner, samarbeidspartnere og opplevelser. Du er ikke bare hva du spiser, du er dine vaner. Virkelig. 

Sett pris på deg selv! Folk gjør det for lite om dagen. Det er veldig synd – spesielt i en verden som går fort. 

Den beste måten å gjøre dette på er å utelukke all støy og rutiner som ikke gir deg glede. Gjør ting som du ellers ikke hadde forventet i hverdagen. Lol, jeg begynte på tricking for litt siden bare for å prøve noe nytt. Fikk lyskestrekk etter første økt, men nå tar jeg backflips lekende lett. Jeg gleder meg til sommer for å si det sånn! 

Du trenger kanskje ikke å utsette deg for en sånn risiko. Poenget her er å skaffe et utbytte, eller flere, som gir deg god selvfølelse, motivasjon, inspirasjon og glede. Det kan være hva enn, men du må i hvert fall gjøre noe som du vet at du hadde digget. Ikke vær en jævla maskin. Treat yourself <3 

LES OGSÅ: Tre kule forteller deg hva du skal gjøre 36