Månedens debutant: LINDSJØRN
Lindsjørn er et navn å merke seg først som sist. Med lovende ord fra P3 Urørt, og et forfriskende lydbilde er mange interesserte i hva som er i vente av 22-åringen.
21. april 2020

Lindsjørn fanget raskt oppmerksomheten til musikk-Norge med sitt unike lydbilde av sterke basslinjer og funky melodier toppet med en kraftig vokal. Debutalbumet er like rundt hjørnet, og Stoff har derfor tatt en prat med henne.

 

Hvem er du og hva gjør du?

Jeg heter Ingvild, født i Hønefoss, bor nå i Oslo, og jobber som frilansvokalist. Jeg har jobbet med debutalbumet mitt «Flying High» siden Desember 2018, som nå står klart 22. mai.

 

Hva slags musikk har du vokst opp med?

– Jeg vokste opp med mye old school hip hop, typ The College Dropout og Late Registration av Kanye West, en del Outkast og diverse gospel. Hip hop og neosoul er det som fortsatt påvirker meg i dag.

 

Hva kan vi forvente av albumet?

Det er 12 spor, og jeg har valgt å benytte meg av skits for å sy sammen albumet på en god måte, føler at det ofte gir prosjekter mer «pusterom» i mellom sangene. Jeg har funnet mye inspirasjon i beats og loop-baserte melodier sammen med min faste produsent Birk Gjermundbo.

 

Hva har du brukt innetiden på i det siste?

– Jeg har vært mest hos familien min i Hønefoss. Det er litt koseligere enn å være alene i leiligheten i Oslo. Har også lært meg «Forelska i læreren» på bass.

 

Hvilke karantenehobbyer anbefaler du?

For de som ikke har gjort det enda anbefaler jeg å plukke opp strikking eller hekling. Eller lære «Forelska i læreren på bass».

 

Hva synes du om å spille de nye livestreamkonsert-formatene?

Jeg ble faktisk veldig nervøs før jeg skulle gjøre det. Det er litt rart å ikke skulle ha noe publikum der man spiller. Jeg føler at det demper nervøsiteten å se folk, det blir en uvant dynamikk i forhold til en vanlig konsert. Etter låtene er ferdig sitter man litt med den følelsen «Klapper de nå eller hva er det som skjer nå?». Men mest av alt så er det veldig gøy å være i kontakt med publikum på en ny måte.

 

Hvilke artister har du hørt på i det siste?

Jeg blir lett slukt av NPR Tiny Desk Concerts på Youtube. Favorittene mine er Anderson Paak, Tank and the Bangas, Mac Miller, Noname, Tyler the Creator og Chika.

 

Har du et favorittalbum?

Ja! Channel Orange av Frank Ocean. 

 

Føler du at du får noe annet ut av å skrive tekster på engelsk fremfor norsk?

Sjangermessig så føles det riktig. Jeg føler at engelsk kler bedre den type musikk enn det man får frem på norsk. Jeg har ikke skrevet låter på norsk enda, men det er veldig naturlig for meg at den type musikk er på engelsk. Norsk kan til tider bli litt for «nært», med tanke på utlevering.

 

Hvis du kunne «laste ned» et språk, hvilket og hvorfor?

Spansk, synes det er et veldig kult språk å høre på, isåfall ville jeg benyttet meg mer av alle spansktalende steder i verden og reist rundt.

 

Hva ser du frem til å gjøre etter at korona er over?

Klemme de jeg er glad i, besøke bestemor, og enkle friheter som å sette seg ned på en café og skrive.