Fra Askøy til Mummidalen
Tom Odell og First Aid Kit har skrevet låter til seriens første sesong. På lydsporet til sesong to finner vi Jens fra Askøy.
4. mai 2020

I fjor skrev Stoff om psykologistudenten Jens Solberg fra Askøy som hadde signert platekontrakt med Universal. I år kan du høre ham på lydsporet til den nye animasjonsserien om Mummidalen.

– De tok kontakt med managementet mitt og spurte om jeg ville skrive en låt til serien. Jeg var sinnsykt glad i Mummitrollet som liten, og nå lager de en ny animasjonsserie som skal gis ut i rundt 30 land. Det er utrolig kult, sier Jens.

 

Elton John og Gone Girl i mummidrakt

Moominvalley er en finsk-britisk storsatsning som forteller historien om mummiene i en helt ny drakt. Ved hjelp av toppmoderne dataanimasjon og et stjernespekket stemmegalleri gir serien nytt liv til Tove Janssons univers.

– De engelske stemmene er A-list actors, liksom. Taron Egerton, som spile Elton John i Rocketman, har Mummitrollet sin stemme. Rosamund Pike fra Gone Girl er Mummimamma.

Kate Winslet har fått stemmen til Filifjonka.

Første sesong av Moominvalley er allerede sendt på Sky i Storbritannia og Finland. Da den første episoden hadde premiere i Finland hadde én av fire finner benket seg foran TV-skjermene. Nå jobber NRK med å sikre seg rettighetene til serien som etter planen kommer på TV til høsten.

– Den tegnede versjonen er jo det vi har i minne fra da vi var små, så det er litt rart når noen gjør noe nytt. Men de nye karakterene er veldig skjønne, og alt ser veldig bra ut, sier han.

På lydsporet til første sesong finner vi artister som Tom Odell, First Aid Kit og Mø. I sesong to har Jens fått æren av å bidra med låten «A Place To Call Home».

– Jeg fikk grovskissen av scenen de skulle ha låten til, så satt vi oss ned og skreddersydde låten til det som skjedde på skjermen, sier han.

På spørsmål om hvem han er i Mummidalen, svarer han:

– Haha. Hvilken karakter jeg vil identifisere meg som? Jeg tror jeg er Snusmumriken. Fordi jeg er glad i å trekke meg unna. Jeg er glad i folk, altså, men jeg liker å gå ut i teltet mitt og være i fred. Og så er jeg veldig glad i å fiske. Hver sommer er jeg ute i båt og fisker. Det er super-zen.

Produktivt år

Det har skjedd mye siden sist vi pratet med Jens. Han har sluppet flere låter, vært på turné med Dagny og endelig spilt konsert i Bergen.

– Mottakelsen på låtene har gått langt over hva jeg forventet. I april slapp jeg singelen «In or Out», som er laget sammen med Dagny og duoen Skinny Days. I fjor høst spilte jeg på Vill Vill Vest. Vi fylte Studio USF på Verftet som tar 300 personer. Folk sto ut i gangen, liksom, så det var skikkelig fett, sier han.

Han har spilt flere konserter siden den gang, og soloartisten har satt sammen et eget band.

– Jeg spilte på Trondheim Calling i januar og har fått med meg et ganske rått band. Vi har banket inn en setliste og et show som er nøye preprodusert og låter dritbra.

Nå jobber han med en EP som skal slippes til høsten. Men først må han stå på eksamen.