Harry Potter- og dyrequiz
Ingen quiz uten Harry Potter når jeg får bestemme. For øvrig har jeg rundet Animal Planet.
12. mai 2020
Har du noen gang tenkt på at trylleformler fra Harry Potter ligner ekstremt mye på de latinske navnene til ekte sykdommer? Selv for en ekte nørd kan de være vanskelige å skille fra hverandre. Lykke være med deg.  
 1. Sykdom eller trylleformel: Roseola Infantum
 2. Orbis: sykdom eller trylleformel?
 3. Pingviner er fine. Hva heter den største av de 18 artene?
 4. Sykdom eller trylleformel: Retentio Testis
 5. Impetigo. Sykdom? Trylleformel?
 6. I sangen «Alle fugler små de er», nevnes fem fuglearter. Hvilke?
 7. Lupus, sykdom eller trylleformel?
 8. Sykdom eller trylleformel: Peskipiksi Pesternomi
 9. Hva med Sonorus?
 10. Hvilket dyr (fra den ekte verden) er «vulpes vulpes»?
 11. Sykdom eller trylleformel: Otitis Externa
 12. Fracto Strata?
 13. Lumbago, da?
 14. Det eksisterer sinnsykt mange slanger i verden. Ca. 3700 arter, ifølge mine kilder. Skal ikke spørre om alle, altså. Det hadde vært sykt å kunne. Det slanger kan gjøre med tungen sin er også ganske sykt å kunne. Hva er slangetungens hovedfunksjon?
 15. Portus, sykdom eller trylleformel?
 16. Komodovaranen er verdens største øgle og veier ca. det samme som en litt overvektig voksen mann. De kunne nok tatt over verden hvis de ville, men i stedet lever de utelukkende på hvilken indonesisk øy?
 17. Sykdom eller trylleformel: Calvorio
 18. Hvilken orden tilhører nebbdyret?
 19. Sykdom eller trylleformel: Renibus Lapides
 20. Er det flest mennesker eller isbjørner på Svalbard?
 

Fasit:

1) Sykdom (Fjerde barnesykdom). 2) Formel. 3) Keiserpingvin. 4) Sykdom (Mangelfull nedsenking av testiklene). 5) Sykdom (Brennkopper). 6) Gjøk, sisik, trost, stær og lerke. 7) Sykdom (Immunsystemet feilaktig angriper friske celler og vev). 8) Formel. 9) Formel. 10) Rødrev. 11) Sykdom (Ytre ørebetennelse). 12) Formel. 13) Sykdom (Hekseskudd). 14) Luktesans. 15) Formel. 16) Komodo. 17) Formel. 18) Kloakkdyr. 19) Sykdom (Nyrestein). 20) Mennesker. 

 

LES OGSÅ: REBUSQUIZ