Månedens debutant: Magic Mirror
De er mer opptatt av prosessen enn produktet. Likevel ble det produkt.
12. mai 2020

Magic Mirror elsker improvisasjon og hater perfeksjonisme. Den Oslobaserte indierockkvartetten består av Ingvald Vassbø på trommer, Herman Wildhagen på bass, Magnus Skaug på gitar og Håkon Brunborg Kjenstad på gitar, synth og vokal. 22. mai kommer debut-EPen Magic Mirror fra det nyoppstartede labelet GEMS.

Gratulerer med EP! Har dere jobbet lenge med den?

– Siden i fjor en gang. Vi jobbet med Bergenbaserte Jørgen Træen på Duper Studio, vi ville jobbe med ham siden han har laget så mye bra, for eksempel med Megathronic Thrift og Kaizers Orchestra.

Og hvordan ble deres produksjon?

– Det var mye improvisasjon. Det er en viktig metode for oss, vi har jo alle erfaring med improvisert musikk fra tidligere. Vi håper EP-en bærer et sonisk preg av at vi har kost oss og at man kan høre at prosessen bak har vært intuitiv. Det er ikke så jævlig spennende å bestemme seg på forhånd for hva som er kul musikk og hva vi skal gjøre i studio.

Dere omfavner spontaniteten?

– Ja. Det er jo mye moderne EDM og sånt som er veldig stramt og rigid, vi foretrekker det mer jordnære. Å høre at folk tar med feilslag eller sure toner i produksjonen, heller enn å spille inn på nytt, synes vi er fint. Menneskelig.

Er det noen feil på deres EP?

– Ja, ikke store ting, men noen små imperfeksjoner. Vi er ikke redde for å gjøre feil. Vi liker ikke at ting ikke høres overprodusert ut. Det skal være skeivt, spontant og annerledes hver gang. Den spontaniteten blir deilig når vi en vakker dag skal spille Europa-turneer med konserter hver kveld.

Magic Mirror på videointervju. Skjermbilde fra Zoom.

Er Europa-turneene langt unna?

– Ambisjonen vår er å nå ut til så mange som mulig med fet musikk, og kose oss i prosessen. Målet er ikke nødvendigvis å leve av Magic Mirror, men det hadde jo vært fint å kunne leve litt av det. Indiemusikk er kanskje ikke det mest kommersielle, uansett, med mindre du er The Killers.

Hvordan ble Magic Mirror til?

– Det startet som et slags soveromspop-prosjekt for Håkon, med forskjellige folk inn og ut. Etter omtrent tre år ble det et band. Vi kjente til hverandre på forhånd, musikkmiljøet i Trondheim er ikke så stort. Navnet Magic Mirror kommer fra (Sandy) Alex G’s låt med samme navn.

Så dere møttes som studenter?

– Ja, vi har gått forskjellige musikkstudier på NTNU: jazzlinjen, musikkteknologi og musikkvitenskap. Vi bor i Oslo, og alle er herfra utenom Ingvald, som er fra Egersund. Vi er gode venner, så skillet mellom øving og henging er ikke alltid så lett å trekke.

Hva slags musikk lager dere?

– Upretensiøs, jordnær indiepop og -rock. Vi prøver å lage musikk som er lett å forstå, men som allikevel har flere lag. Menneskelig, relaterbar og uperfekt.

Hvem hører dere på for inspirasjon?

– Vi hører på mye forskjellig, men er alle ganske utforskende. Big Thief og Robyn på Øya 2019 var fantastisk. Vi liker også low-fi indierock fra 90-tallet som My Bloody Valentine, støyete musikk med vakre melodier. Ellers: Sasami, Mother Earth’s Plantasia, The Beatles, Loose Fur, Sonic Youth. Og mye mer.

Hva med tekstene deres, hva handler de om?

– Det er Håkon som skriver sangtekstene. Han er mer opptatt av at ordene skal klinge fint enn at tekstene skal ha en veldig tydelig logisk sammenheng. Vibbene man får av å høre tekstene og melodiene er viktigere enn historiene. Vi vil at folk skal føle det i kroppen, og at låtene skal appellere til forskjellige følelser.

Hvordan er dere live?

– Det er rom for at ting kan skje spontant.  Det er deilig å kjenne etter en konsert at det skjedde noe friskt og nytt. Den beste konsertopplevelsen vår var på Hulen i november 2019. Vi fikk sykt bra respons.

Planer for EP-slippet?

– Vi skulle ha konsert, men det blir vel utsatt. Kanskje vi gjør noe digitalt? Vi håper uansett folk drar masse på konsert etter korona, med oss eller andre.

Skal dere spille i Bergen igjen?

– Ja, selvsagt. Vi elsker Bergen.

 

LES OGSÅ: Månedens debutant: LINDSJØRN