Hvordan få Covid-19
Har du hørt om den nye globale trenden de kaller Covid-19? Dette er årets must have i enhver husstand. Stoff gir deg de beste stedene å få Covid i Bergen!
8. september 2020

Få sykdommer er like tidløse og ikoniske. Vårens store trend fortsetter like sterkt inn i høstsesongen. Covid-19 er som en bestevenn som er med deg livet ut. Perfekt for deg som ønsker å avslutte livet tidlig med et smil om munnen. Takket være senvirkningene vil du aldri mer huske noen av problemene dine. Eller noe annet. Og tenk så mange flere tequilashots du kan ta uten smakssans! 

 

Personlig har jeg gjort mange forsøk på å ta del i covid-eliten. Jeg har isolert meg sammen med et bekreftet tilfelle, jeg klemmer alle vennene mine i minst 15 minutter og jeg slikker meg alltid på hånden etter en håndhilsen. Men det er ikke så enkelt å være trendy i 2020, skal jeg si dere. Med katastrofalt lave nasjonale smittetall som følge av lovpålagt smittevern, har jeg kun oppnådd en mainstream influensa med lungebetennelse. Dette kan kun klassifiseres som et kulturdrap utført av den norske stat.

 

Med alle disse kvelende tiltakene fra høyere hold, hvordan skal du som et stakkars enkeltmenneske klare å ta del i denne trenden? Ikke fortvil, Stoff er her for å hjelpe deg. Vi har vært ute og lusket i Bergens gater, på jakt etter maksimal smittegaranti. Tre avgjørende faktorer vurderes: meteren, ubehag hos tilstedeværende og mulighet for deling av kroppsvæsker. Det perfekte smittestedet vil altså innebære mest mulig nærkontakt, minst mulig livsglede og høyest mulig sjanse for deling av kroppsvæsker. Nei, jeg snakker ikke om sengen til Karl Ove Knausgård. Det er en helt annen guide. La oss begynne:

 

Bystasjonen

Bergen Storsenter, stedet du aldri ønsker å befinne deg, men ender opp med å besøke altfor ofte likevel. Jeg oppnår nærkontakt i løpet av tre sekunder idet noen dulter borti meg på vei inn. Her er det muligheter, folkens! Inngangen er stedet du bør være. Det kryr av mennesker med dårlig tid og enda dårligere folkeskikk. Jeg stiller meg opp for å blokkere veien, i håp om et par-tre flere dytt. Eller kanskje et slag i trynet. Det hadde vært perfekt. For hvert blikk, kremt og kommentar blir jeg sikrere i min sak: Dette fungerer. Ingen håndsprit i sikte heller. Jeg går fornøyd ut igjen. 

 

Vurdering:

Meteren: Tommel opp. Ingen overholder meteren når de skal rekke polet.
Ubehag: Her har vi en nydelig kombinasjon av frykt, stress og sinne. Livet har aldri sett mørkere ut!

Deling av kroppsvæsker: Lav til moderat mulighet. Bare fantasien setter grenser for deg her.

 

Skostredet

Den trangeste gågaten i Bergen må vel kunne by på litt dråpesmitte? Det første som slår meg er hvor mye plass som er viet til uteservering. Dette lover dårlig. Tydelig definerte rammer for bevegelse er fienden. Folk har ikke dårlig tid her heller, men spankulerer rolig med god avstand til hverandre. Det er grusomt å bevitne. Jeg orker ikke å være her ett sekund lenger, og løper videre.

 

Vurdering:

Meteren: Tommel ned. Her må du i så fall ta saken i egne hender.

Ubehag: Alle er fornøyde. Styr unna.

Deling av kroppsvæsker: Positivt korrelert med grad av alkoholinntak.  

 

10-bussen til Søndre Skogveien

Den hellige gral av trengsel i rushtiden. Passasjerene er livredde for å sitte side om side på setene, så de velger å stå ansikt til ansikt i midtgangen. Dette gir meg en perfekt mulighet til å hemningsløst presse meg mot dem og skylde på krappe svinger. Motorduren kan også tilby gratis vibrering av slimhinner – den beste oppskriften på hosting. Her gjelder det å utnytte de sjansene en får, og stå med munnen på vidt gap hele veien. Lykke til!

 

Vurdering:

Meteren: Umulig å overholde.

Ubehag: Den søte lyden av barnegråt går fint til den innestengte lukten av gammel svette.

Deling av kroppsvæsker: Høy mulighet.

 

Fest hos NHH-kompisen din

Hvis alt annet feiler, kan du alltids dra til den sikreste smittekilden av dem alle. Her trengs ikke mer informasjon. Husk å forsikre deg om at festdeltakerne går enten juss, HVL eller NHH, og ligg med flest mulig av dem. 

 

Vurdering:

Meteren: «Hva mener du? Vi er jo i samme kohort.» 

Ubehag: Enhver høytfungerende alkoholiker har et trist lite barn inni seg.

Deling av kroppsvæsker: Ekstremt høy mulighet. Bare snakk direkte til det triste barnet, så ordner dette seg.