Fem på gaten: Kjærlighet under korona
6. oktober 2020

Etter 12. mars ble måten vi omgås på totalt forandret: Studiene ble digitale, bursdagene ble kansellerte, og barene stengte. Hvordan har korona preget muligheten for å bygge romantiske relasjoner? Vi tok en prat med forbipasserende om koronadating. 

 

OSCAR WARPE

Har du vært på date i koronatiden?

– Jaja, masse.

Har restriksjonene hatt noe å si?

– Ja, da jeg var i karantene ble det ensomt, og jeg er heller ikke typen til å Skype-date, så da skaffet jeg meg Tinder. Synes det er gøy når folk spør om de så meg på butikken eller om jeg bor i nærheten, da blir det litt mer «ekte» enn når man sitter og swiper hjemme.

Har du gjort noen endringer selv i hvordan du forholder deg til andre?

– Ja, jeg har vært bevisst på ting som å bare ha en partner. Tenker det er en selvfølge å ha litt mer hensyn til den andre, og med det være mer selektiv på hvem jeg drar ut med fra Tinder, ved å bli litt bedre kjent på forhånd enn det jeg vanligvis ville gjort.

Tror du man blir mer eller mindre søkende når man ikke har samme mulighetene til å møte andre?

– Definitivt mer, tror de fleste savner flere muligheter å bli kjent med nye på. Ikke bare romantisk men sånn generelt.

Har du hørt noen bra korona-sjekkereplikker?

– Nei… Finnes det?

 

JO MAGNUS AALERUD

Har du datet under korona?

– Nei.

Hvorfor ikke?

– Har vel ikke helt oppsøkt det, men siden jeg kom til Bergen så har jeg først vært i karantene, også har det meste vært nedstengt. Jeg liker ikke Tinder, så stedene jeg vanligvis møter andre er ikke tilgjengelige.

Tror du man er mer eller mindre søkende når man ikke kan møte hverandre?

– Jeg har venner som har vært mer aktive på Tinder enn før, men personlig har jeg ikke hatt det behovet, så jeg tror det varierer veldig fra person til person.

Har du hørt om en korona-sjekkereplikk?

– Å invitere noen til å være karantenepartner er jo en klassiker.

 

 

VILDE VESTERKJÆR

Har du vært på date i koronatiden?

– Nei, egentlig ikke. Tenker ikke over det.Jeg  har lagt den delen av livet litt på vent.

 

Hvorfor ikke?

– Liker bedre å møte folk på gamlemåten i det virkelige liv og ta det derfra. Men det er jo ikke så lett nå. På Tinder så føler jeg man ikke helt vet hvem man treffer, og hvem de har vært med siste tiden, så er ikke helt komfortabel med det.

 

Tror du folk blir mer eller mindre søkende av å måtte være mer alene?

– Jeg tror mer, det er jo en del folk som har som helgeaktivitet å dra ut på byen og møte nye mennesker der. Nå som det ikke er like lett må de jo ha noe annet å finne på. Har hørt om flere som har blitt satt opp på blind date av venner.

 

Å?
– Ja det er en litt morsom effekt, og virker som det har vært en suksess. Kan ikke huske at det var like mye av det før, interessant å teste ut nye måter å møte hverandre på.

 

FRIDA CEVRO

Har du vært på date i koronatiden?

– Var ikke på date, men på en måte så var det koronatiden som gjorde at jeg og kjæresten min fant hverandre. Men jeg har flere venner som har dratt en del ut, så det virker ikke som det påvirker dem.

Hvordan da?

– Vi kjente hverandre gjennom felles venner, så restriksjonene kom og vi begynte å være i mindre grupper så ble dynamikken litt annerledes. De settingene vi vanligvis hadde dratt ut på byen eller lignende ble byttet ut med roligere middager og den type ting, så det ga oss bedre rom til å bli kjent med hverandre.

Har du hørt en bra korona-sjekkereplikk?

– Vil ikke påstå at den er bra, men det er èn jeg husker: – Har du korona? Fordi du tar pusten fra meg.

 

SIMON GRØNÅS SAAGOE

Har du vært på date i koronatiden?

– Nei, jeg har kjæreste. Men vennene mine virker som de drar omtrent like mye ut som før, så jeg tror ikke korona har hatt veldig mye å si på den fronten.

Tror du man blir mer eller mindre søkende når man må være mer alene?

– Definitivt mer. Spesielt nå som høsten er på vei, så skjer jo det samme år etter år, man slår opp med sommerflørtene sine og Bergens vinterdepresjon inntar byen. Det gir mening om flere skulle være giret for å dra ut og finne hverandre.

Har du en bra korona-sjekkereplikk?

– Har hørt om forsøk på å sjarmere damer ved å tilby dem ti-dagers sykemelding. Usikker på hvor effektiv den er i praksis.

 

JENNY BASSO

Har du vært på date i koronatiden?

– Nei, jeg har ikke vært på date på veldig lenge, kom nylig ut av et avstandsforhold med en fra USA. 

Var korona et resultat av det?

– Ja, problemet ble til at vi ikke kunne møtes, hadde planlagt å besøke hverandre, men så kom restriksjonene og det er så uklart på når det går an å reise igjen, tror ikke vi hadde hatt de samme problemene hvis vi kunne vært sammen.

Hvordan blir det å dra ut på date igjen nå da?

– Nei, dating syns jeg er superkleint.

Hvorfor det?

– Vet ikke, bare synes det er rart. Jeg har aldri vært interessert i å laste ned Tinder, så for meg må det skje naturlig. Hvis det er noen jeg møter et annet sted og får en god tone med så kunne det vært aktuelt å dra på date.