Hedda Mae. Foto: Simen Peder Aksnes Aarli
Månedens debutant: Hedda Mae
Hedda Mae er det nye «unorske» stjerneskuddet på Norges musikkhimmel.
7. oktober 2020

Hedda Mae er aktuell med den nye singelen «Madness» og slipper sin første EP i oktober. Når hun ikke klekker ut selverklært «retropop» sammen med produsent Benjamin Gjørtz tar hun årsstudium i pedagogikk ved Universitetet i Bergen. Vi møter 21-åringen på en kafé på Møhlenpris på en varm, om ikke solfylt dag.

Gratulerer med ny singel! Hvordan føles det?

– Bra! Godt å endelig få dele noe.

Hvordan startet det hele?

– Jeg gikk på produksjonslinjen på Trøndertun Folkehøgskole, hvor jeg fikk muligheten til å lage noen demoer som vi sendte rundt. Der var jeg så heldig å komme i kontakt med Benjamin Gjørtz, som jeg nå lager så å si alle sangene mine med.

Kommer det mer?

– Dette blir den første EPen i en trilogi. Tanken er at hver EP skal bli veldig forskjellig fra den forrige. Det gir meg en sjanse til å ikke begrense meg til et uttrykk, og til å være så kreativ som jeg vil. Neste EP blir litt hardere.

Hva mener du med hardere?

– Dere får se. Jeg vil ikke røpe for mye.

Hva har du holdt på med opp mot slippet av singelen?

– I sommer jobbet jeg på sykehjem som ringevikar, og akkurat nå studerer jeg pedagogikk. På grunn av korona-situasjonen har mye av det vi hadde planlagt av konserter og sånn i år blitt kansellert, så jeg trodde jeg skulle ha god tid til å studere. Men for å være helt ærlig har jeg ikke helt kontroll på studiet. Det har blitt mange turer til Oslo for å lage musikk.

Hva gjør du i Oslo?

– Der møter jeg Benjamin, og lager sanger. Vi er i studio og skriver veldig mye forskjellig i stor fart. Målet å lage ting jeg kicker på, og fortsette å pushe grensene.

Hvordan vil du beskrive din egen musikk?

– Retropop er vel kanskje riktig ord? Det blir mye disco.

Hvor henter du inspirasjon fra?

– Jeg har hørt mye på Britney og Justin Timberlake i det siste. Musikk fra tidlig 2000-tall har så mange fete vokaler og bra låtskriving. 

Hvordan var det å spille inn musikkvideoen til «Madness»

– Sykt gøy! Jeg fikk kjøre en blå boble og jobbe med utrolig kreative folk.

Hvilke sanger er du mest fornøyd med så langt?

– «Too Good to Be True» eller «Pride Goes Before a Fall». De skiller seg mest ut. Men det virker som om «Madness» har nådd ut til flest.

Du har en egen videoblogg på Youtube, hvordan startet den?

– Det startet som en studio-vlog, ettersom jeg ville finne en måte å koble meg opp til de som hører på musikken min. Jeg er ikke den beste på sosiale medier, men dette synes jeg er gøy. Med vlogen føler jeg at jeg har mer kontroll. Jeg liker å sitte og redigere videoene mine og få respons fra folk.

Hva er planene fremover?

– Slippe mye musikk. Men jeg vil ikke avsløre for mye, akkurat nå kan man ikke si noe sikkert.

Du har blitt beskrevet som «unorsk» av bransjen, hvordan forholder du deg til det?

– Jeg synes det er helt greit. Det jeg lager har vel kanskje et litt amerikansk preg. Musikken min er køddete og leken.

Helt til slutt, hvorfor «Hedda Mae»?

– Jeg heter egentlig Hedda Grønhaug, men jeg hadde lyst på et navn som var lettere å uttale. Det var en slektning av manageren min som hadde Mae som etternavn så jeg overtok det til artistnavnet mitt. Jeg hadde ikke lyst til å bare være Hedda. Det er jo allerede en del norske artister med enkeltnavn fra før.

Så du satser internasjonalt?

Jeg har jo absolutt en drøm om å nå utenfor Norge også!