Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre #42
…dersom du skulle ha problemer med å finne det ut selv.
3. november 2020

Adem Kollen – Vokalist og gitarist i Romskip

For det første: Ikkje ta imot noen tips til ka du skal. Finn det ut sjøl. Men siden vi e godt i gang her så har eg likevel et par. 

Foto: Ruben Olsen Lærk

For det andre: Kulan med Ryde. Ihvertfall på fylla. Tror jeg falt typ fem ganger, men husker den siste var verst. Våknet opp og skulle spille litt gitar til morgenkaffen, men merket at noe var galt (og nei, gitaren var ustemt, så det var ikke det). Gikk til legevakten, måtte operere tommelen og trenger 1 år på å lære meg å bruke den igjen. 

For det tredje så skal du finne din egen musikk på din helt egen måte. Det er aldri kleint å høre på noe man liker. Skal du for eksempel høre på Ole Ivars, så ok, men da må du isåfall stå for det og ikke holde det hemmelig. 

Fjerde tingen du skal gjøre e å gi fingeren til de som later som om de er venner med deg og gi familien din en stor og lang klem. De som står deg nærmest er aldri langt vekke. Hold motet og livet oppe, så kan alle andre være nede!

 

Cecilie Amlie Conesa – Skuespiller

Foto: Privat

Jeg har bare lyst at alle skal prøve å dra på kino alene, noe jeg har vært flere ganger de siste årene– og jeg elsker det. Jeg har sovnet, grått og ledd, helt alene. Det å tilbringe tid med seg selv, også andre steder enn hjemmet, er både hyggelig og viktig. Gå på en egen date!! Sjekk ut Cinemateket for eksempel. Egentid kan være nytt for noen, men vi trenger det alle sammen og da er det litt kjekt å kunne gjøre andre ting enn å være hjemme og scrolle på telefonen. Øv deg på å bli komfortabel i eget selskap!

Jeg har også lært meg at jeg i de aller fleste tilfeller kan bruke egen evne til å snu humøret mitt med god musikk og dansing. Av typen «kaste hendene over hodet og veive frem og tilbake», kaste på håret og mye skulderbevegelser.

Utenom det …vær direkte, lag en ny matrett, finn ny musikk og ta kontakt med noen du vil bli kjent med!

 

Sollin Sæle – Art Director i Anti

Jeg kommer ikke til å fortelle deg hva du skal gjøre, men jeg forteller deg gjerne hva du ikke skal gjøre:

Ikke gjør noe kjedelig.

Foto: Per Berge Moe

I motsetning til hva foreldrene dine og skolen sikkert har indoktrinert i deg gjennom hele oppveksten, vil det å bruke dagene dine på kjedelige ting ikke nødvendigvis gi deg et interessant liv på sikt. Kjedsomhet er på mange måter mer som en magnet enn som et transportmiddel.

Hvis du studerer noe du synes er kjedelig kommer du sannsynligvis til jobbe med noe kjedelig, og du vil bli spurt om å gjøre mer av dette kjedelige eksponentielt i forhold til hvor flink du klarer å bli på det. Kjedsomhet = mer kjedsomhet :( 

Heldigvis kan du som ung fortsatt klare å snu dette, ettersom prosessen fungerer like sterkt motsatt vei. For å gjøre det enkelt for de som synes det er kjedelig å lese mye har jeg satt opp tre enkle tiltak:

 

  1. Studerer du noe du synes er kjedelig? Slutt på studiet.
  2. Er kjæresten din kjedelig? Bytt kjæreste.
  3. Er byen du bor i kjedelig? Flytt.

 

Noe av dette kan virke litt brutalt, men det er tross alt mye skumlere å leve/dø kjedelig.