Siden sist
Hva skjer i nyhetsbildet? Ta det med ro, sett på en kaffe. I dag trenger du ikke å bruke energi på scrolling. Vi sjekker, så du slipper.
16. februar 2021

Innenriks 

Kjære alle sammen, det er på tide å avsløre hvem som skjøt Siv Jensen. Hint: Hvis han ikke kan svare på et spørsmål benytter han seg av sitt geniale virkemiddel, den hysteriske latteren. I et Norge hvor antall bønder aldri har vært færre, har Vedum fått med seg folket til bondedans, og han puster Støre i nakken. Men pass på, Vedum, for i søkelyset får man høre det. Har du ikke sett klimaminister Rotevatns “politisk kvarter” med Senterpartiet, anbefaler jeg den på det sterkeste. 

Og når vi er inne på Vedum som “skaper seg” i miljøpolitiske debatter, kan vi tilføre enda et punkt på listen. Regjeringspartiene har nå tillatt å innføre fossilfrie soner, som Oslo gjerne vil være prøvekanin for. Kommentarfeltene er langt over kokepunktet, og det ville ikke forundret meg om klimafornekterne og bøndene ruller ned Karl Johan i protest med wunderbaum i vinduet. 

Om det blir Sp eller Ap eller bare et nytt vaksinemotstander-parti som skal utfordre Høyre i det kommende valget, venter vi spent på. I mellomtiden står vi i kø for Astrazeneca og Pfizer, drømmer om å få bruke helsenorge.no som inngangspass til syden, og ser litt misunnelig bort på Brasil, der Bolsonaro flørter med tanken om å privatisere vaksinen til overklassens store fornøyelse. Obs! FHI teaser med en totalt revidert vaksinestrategi. Følg med på nettsiden deres for å se hvilken aldersgruppe som er et steg nærmere den store klemme-seieren.

 

Utenriks 

I det store utland har hevnlystne børs-barn endelig fått sin revansje på hedgefondene som tolv år tilbake slukte college-fondene deres. På Reddit samlet noen millioner sinte småinvestorer seg for å lage kaos i storkapitalistenes spekulative aksjeverden, og klarte det. Visste ikke du heller hva “shorting” er, før alle byttet ut Betsson med Gamestop-aksjer denne måneden? Sett deg tilbake i godstolen, knyt morgenkåpen godt om livet og la DiCaprio og McConaughey vise hvordan det gjøres. 

Amerikanerne skal igjen være glad de er i Amerika, der de kan nyte storeslem-seieren i fred. I det rivaliserende Russland derimot, møtes opprør med Nord-Korea-inspirerte forsvinnelsesakter, eller mer konkret: Fengsel. Aleksej Navalnyj, anmeldt av kosmetikkmerket Yves Rocher (“tipset” av russiske myndigheter), er nå dømt for å unngå meldeplikt etter den tidligere dommen fra 2014. Det skal sies at han var dømt for økonomisk underslag (typisk politikere!), og lå kanskje i koma fordi “noen” spicet underbuksene hans med nervegift, men brudd på meldeplikt er et brudd på meldeplikt.

Tilbake i statene ulmer Trump-spøkelset i gangene i Kongressen. Vel, nå skal det faktisk bemerkes at Marjorie Taylor Greene har blitt kastet ut av sitt eget parti. Greene, omtalt som republikanernes “kreftsvulst”, fortsetter likevel å rekruttere QAnon-sjamaner (du vet, de som kan finne på å kle seg ut i med horn, pels og et spyd) som en real disippel av hennes tynnhårede Messias. Etter utkastelsen presenterte Greene “hvordan ikke si unnskyld for å påstå at skoleskytinger er iscenesatt”, og det er utvilsomt mer som kommer. Sjekk gjerne ut twitter-bioen hennes for oppskrift på patriot-strebere.

 

Månedens fake news 

Sverigedemokraterna har tatt en titt i verktøykassen sin på jakt etter moderne hjelpemidler, med håp om å nå ut til generasjon Z: Last ned Tinder, og din nye livspartner shippes rett til dørmatten (forutsatt at kjærligheten er LGBT-motivert, naturligvis – heterofili er veldig 2014)

 

LES OGSÅ: Hvor stor betydning har samenes nasjonaldag?