Tre kule forteller deg hvordan du skal finne din egen stil
…dersom du skulle ha problemer med å finne det ut selv.
26. april 2021

Anne Valeur – fotograf

Foto: Privat

Egen stil. Hva er det, egentlig? Hver gang jeg møter noen venner så har vi jo på oss omtrent det samme. Og jeg som trodde jeg var unik! Sukk. Men jeg prøver likevel hele tiden å søke etter nye impulser. Høre på ny musikk hver dag, selv om Discover Weekly ofte serverer meg mye av det samme. Følg dine venners Discover Weekly også, så kan du i det minste tråkke i deres stier. 

Instagram leverer deg ting i loop, men ta grep og gjem ting som ikke inspirerer, så slipper du å være en slem unfollower. Lik og vær aktiv på poster og tendenser du syns er spennende, så får du mer av det. Ta pauser fra å stirre på andres liv de dagene det bare gjør deg trist og motløs. Gå en tur isteden, om det så bare er rundt kvartalet. Hør på The Daily eller noe annet som lærer deg noe nytt. Plukk opp en av kokebøkene som står og støver, og la deg bli inspirert av de vakre bildene. Kanskje klarer du å lage noe du ikke har laget før, selv om du ikke hadde akkurat de riktige ingrediensene? 

Man blir rik av å lære seg nye ting, selv om det er mye lettere å gjøre det man alltid har gjort. Og man lærer minst like mye av å ikke få det til på første forsøk.

 

Jens Fredrik Solberg – artist

Foto: Trine Hisdal

Med fare for å høres ut som en prest ønsker jeg å slå et slag for ydmykhet. Ikke i form av at man skal finne seg i hva som helst, men i form av å tillate seg selv å lytte, se og genuint forsøke å forstå andres opplevelse av livet på denne snurrende blå kulen. Dette er kanskje et poeng som er oppbrukt, men jeg tror ikke viktigheten av det forsvinner av den grunn.

Å utøve ydmykhet er ikke alltid lett. Å høre på en klimafornektende onkel som siterer Facebook-innlegg som om de er sannhet, kan få enhver av oss til å ville slå oss vrang. Men ydmykhet trenger heller ikke å være vanskelig. Vi liker alle å bli møtt med vennlighet og interesse. Et smil og et oppfølgingsspørsmål går derfor en lang vei. Klimaendringer er en realitet, men det blir ikke verre av at vi tar oss tid til å ofre et vennligsinnet, men kritisk oppfølgingsspørsmål til en klimafornektende onkel. Og når du først sitter der i bursdagsbesøk med familien, så kan dere i alle fall være enig om at dere begge tror på kake.

 

Kristin Vaag – syerske, designer og DIY-entusiast

Foto: Alexander Thorstvedt

Drit i hva folk mener, tenker og tror. Det du tror samfunnet forventer og det som føles som det fornuftige valget. Gå inn i deg selv og tenk: hva ville jeg gjort om jeg bare skulle velge for meg? For det er nettopp det du skal gjøre, det som gjør deg så glad og lykkelig at det kribler på innsiden. Vær den mest genuine versjonen av deg selv, og omring deg med de menneskene som heier på deg og liker deg for den du er. Si ja til ting som føles bra og si mer nei uten dårlig samvittighet. Kle deg i akkurat det du vil, og som du føler deg vel i. Og husk at det aldri er for sent å lære nye ting eller endre retning. Livet er for kort til å bare bli værende i én bås. Men altså, hvis det er det du har aller mest lyst til, er det greit å gjøre det også. Vær modig, nysgjerrig og spontan, og øv deg på å være utenfor komfortsonen og utvide horisonten din. Og vær snill, alltid! Da kommer du langt.

 

LES OGSÅ: Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre #45