Siden sist
Hva skjer i nyhetsbildet? Ta det med ro, sett på en kaffe. I dag trenger du ikke å bruke energi på scrolling. Her kommer en oppsummerende buffer.
15. september 2021

Gratulerer, kjære trofaste leser! Du har overlevd sommerens mas og jag, og har nå en deilig høst fremfor deg bestående av tomt kjøleskap og lange dager på lesesal. Mye har garantert hindret deg fra å være oppdatert i nyhetsbildet de siste ukene, men det skal vi få ordnet opp i. 

 

Alle har korona

Du har kanskje fått to stikk i din foretrukne overarm, og vaksinasjonen har gitt deg privilegiet av å bli usynlig. Du telles ikke i antallet mennesker på fest, tenk så digg. Likevel har antallet med korona i Norge aldri vært høyere! Og nå er det de yngre som får besøk av viruset vi elsker. Etter mye frem og tilbake, så tilbys nå 12-15 åringer også innpass i vaksinefamilien, velkommen skal dere være! (Og forøvrig: Gratulerer til alle fullvaksinerte!)

 

Sivil ulydighet – demokratisk eller ikke?

Natur og Ungdoms aksjon Redd Repparfjorden har skapt debatt rundt sivil ulydighet. I flere måneder har medlemmer demonstrert for å hindre at gruveselskapet Nussir skal drive gruvedumping i Repparfjorden. Samtidig vil Fremskrittspartiet fjerne statsstøtten til organisasjoner som støtter eller driver sivil ulydighet. De vil vel heller at pengene skal gå til billig snus, øl og røyk. Natur og Ungdom vil høre på FNs klimarapport og sørge for en bedre fremtid for jorda. Hvem vinner?

 

Afghanistan 

Dette må nevnes, og har vært et trist tilskudd i nyhetsbildet de siste månedene. Etter 20 år har NATO sine styrker trukket seg ut av Afghanistan. Taliban tok raskt kontroll over landet, og verden fikk bakoversveis over hvor raskt omveltningene skjedde. Krisetilstand og grusomme hendelser forårsaket naturligvis at folk ville komme seg vekk.  Man kan stille seg spørsmål om NATO sin tilstedeværelse egentlig har hatt noe for seg. Hva som vil skje videre i Afghanistan føles ut som ren spådom. 

Nachet som brant seg

Tolv Brann-spillere hadde nachspiel på Brann stadion i august med selskap av sju kvinner. Det ble ikke så godt tatt imot av verken klubben eller media. Med et resultat bestående av én siktet for voldtekt, én med kontraktsoppsigelse og én sparket fra klubben kan man summa summarum si at dette ble en skandale. Brann kan derimot kose seg med at de ligger nederst på tabellen i Eliteserien. Og om det ender med nedrykk, vil mulig en trøstefest være på sin plass, men Gud forby at den finner sted på Brann stadion. 

 

Gutterommet med mest mediadekning

Uff da, Kjell Ingolf Ropstad, midt i valgkampen og greier! Nylig kom det frem at KrF-lederen har bodd i pendlerbolig betalt av Stortinget, samtidig som han har badet i leieinntekter fra sin egen bolig i Lillestrøm. Han har hatt visst vært folkeregistrert adresse hjemme hos sine foreldre helt frem til i fjor! Men nå er det ingen kjære mor eller far, for kritikken har rast mot Ropstad og Stortingets regelverk. Ropstad har svart med utallige «jeg er lei meg», og det er hyggelig nok det, men samtidig har han ingen planer om å betale tilbake noe som helst. Tja, er dette litt vel grådig? Men hvis det faktisk er så lett å skaffe seg bolig, og dét også gratis, så er det kanskje stortingspolitikere vi alle skal bli?

 

Valgresultatet

Vinneren av valget vet du mer om enn meg, men det ble regjeringsskifte sant? Bank i bordet.

 

LES OGSÅ: Siden sist